Nieuwsbrief 312 Cybercrimeinfo (ccinfo.nl)

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

In de nieuwste editie van onze nieuwsbrief, nummer 312, belichten we diverse actuele thema’s in de cyberveiligheidswereld. De digitale gevechten tussen landen escaleren, waarbij cyberoorlogen een groeiende dreiging vormen voor zowel nationale veiligheid als persoonlijke gegevensbescherming. We kijken naar de recente toename van cyberbeveiligingskwetsbaarheden binnen veelgebruikte softwaretools, die variëren van simpele configuratiefouten tot complexe systeemlekken, en bieden advies om deze te mitigeren. Daarnaast verkennen we de verontrustende snelle verspreiding van datalekken via het darkweb en de methoden die cybercriminelen hanteren om gevoelige informatie te stelen en te verhandelen.

We rapporteren ook een significante toename in het aantal phishing-aanvallen op Nederlandse kleine tot middelgrote bedrijven, met cybercriminelen die zich voordoen als bekende leveranciers. Verder delen we successen en innovatieve benaderingen van de politie in de strijd tegen digitale misdaden, inclusief gedurfde arrestaties en geavanceerde technologieën voor gegevensanalyse die bijdragen aan een veiliger internet. Tenslotte brengen we de toenemende zorgen over bankhelpdeskfraude in Oosterhout onder de aandacht, waarbij criminelen zich uitgeven voor bankmedewerkers om persoonlijke gegevens en geld te ontvreemden. Elk van deze onderwerpen biedt inzichten en praktische adviezen om uw digitale veiligheid te versterken.

Eerdere nieuwsbrieven vind je hier.

Als je niets wilt missen, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:


Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan

Om deze website te runnen en iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws, tips en tricks over digitale criminaliteit, zijn wij op zoek naar donateurs. Hiervan kunnen we onder andere nieuwe apparatuur aanschaffen, want deze hele site draait op vrijwilligers. Kortom, wij kunnen niet zonder jouw steun! Help je mee in de strijd tegen cybercrime?

Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom. Alvast bedankt namens het hele team van Cybercrimeinfo.nl