In de krochten van het darkweb

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 07:00

Hoe gaat het toch met het darkweb? Geen vraag die elke dag in je opkomt, maar De Technoloog vond het toch echt wel tijd voor een update. Marco Corradin was in 2019 al te gast in de podcast om te praten over deze mysterieuze, donkere kant van het internet. Nu praat hij ons bij over alle ontwikkelingen van de laatste drie jaar. Zo is Tor nog altijd zeer belangrijk, maar is Bitcoin inmiddels echt passe, als betaalmiddel voor criminelen. In de podcast van BNR de laatste ontwikkelingen, waaronder:

  • De grootste drugsmarkt en de nieuwste trucjes
  • Platformen waar kennis wordt gedeeld
  • Invloed van COVID-19 en daarmee het aanbod van vaccinaties en valse QR-codes
  • Wat moeten we nou eigenlijk met het darkweb? Afsluiten of laten bestaan?

Bron: youtube.com, bnr.nl

Meer info over darkweb 

Meer darkweb nieuws 

Wat is de huidige prijs van aangeboden data op het Darkweb

De technologische verschuiving die we de afgelopen decennia hebben doorgemaakt is verbazingwekkend, niet in de laatste plaats vanwege de sociale implicaties ervan, maar elk jaar zijn de online en offline sferen steeds meer met elkaar verbonden en zijn ze nu volledig met elkaar verweven, wat ertoe leidt dat online acties echte gevolgen hebben op het fysiek gebied, zowel voor goede als slechte doeleinden.

Lees meer »

Distributie woning Darkweb Market opgerold

Op donderdag 26 november 2020 in de middag is een samengesteld team van de politie en gemeente een woning aan het Ketelhavenplein binnen gegaan. Bij de gemeente waren signalen binnengekomen over bewegingen in en bij de woning terwijl er niemand ingeschreven stond, een zogenaamde spookwoning.

Lees meer »

Zijn jou Spotify login gegeven te vinden op het darkweb?

Hackers zijn erin geslaagd om de Spotify-accounts van meer dan 300.000 gebruikers over te nemen. Daarvoor gebruikten ze een online database die meer dan 380 miljoen records bevatte, waaronder inlognamen en wachtwoorden. De database, die ruim 72 gigabyte in omvang was, was onbeveiligd, wat betekent dat deze voor iedereen toegankelijk was.

Lees meer »