Prijs datagegevens van een persoon kunnen hackers verkopen op het Darkweb voor gemiddeld € 1090,-

Gepubliceerd op 26 januari 2020 om 08:27

Hoeveel is uw data waard op het Darkweb?

Mensen hebben veel online accounts, variërend van e-mail, Facebook tot online winkelen en bankieren. Tel al die rekeningen en de identiteiten van een gebruiker op en je komt op een gemiddelde prijs van ongeveer € 1090,- wat de waarde van een identiteit is voor een hacker.

Gestolen gegevens is een van de snelst verkopende handel  beschikbaar op het darkweb. Er is een scala aan betaalbare hacking en exploit kits. Wat betekent dat het te gemakkelijk is geworden om gestolen data (datalekken) te verkopen op het darkweb.

Maar, hoe waardevol is deze gestolen informatie op het darkweb? Hoe meten we de waarde van deze gegevens? 

Eerst nog even dit, voor de nieuwe lezers van deze website (na workshop darkweb) ;-)

TOT Brouwser

Wat is de Darkweb?

Het darkweb is een deel van het internet die niet zichtbaar is voor zoekmachines. Om de toegang tot het darkweb te verkrijgen, heb je een anonimiserende browser nodig bijvoorbeeld TOR.

Dit verborgen deel van het web, is donker omdat het gebruikers in staat stelt om hun IP-adressen te verbergen dus maskeren ze hier ook mee hun identiteit. Perfect voor cybercriminelen om anoniem 'Crime 2.0' (criminaliteit in de tweede wereld, digitale cyberwereld) uit te voeren. 

Meer weten over het Darkweb of over het ontstaan ervan of is het strafbare surfen op het darkweb? Of over Darkweb mythes? Klik dan op een van de vernoemde linken.

Hoeveel zijn uw bankgegevens waard?

Het darkweb staat vol met gestolen persoonlijke bankinformatie uit verschillende landen.

Creditcardgegevens worden in pakketten verkocht. Voor ongeveer US $ 12 (€ 10) kunt u bijvoorbeeld de inloggegevens van een Amerikaanse burger kopen of voor US $ 18 (€ 16) kunt u ‘fullz’ kopen, inclusief extra informatie. Hierdoor kan de crimineel ‘verifiëren’ dat hij de eigenaar van de kaart is.

Hieronder staan ​​de prijzen voor gestolen creditcardgegevens van 2015-2018:

De gemiddelde prijs voor een Britse Visa of Mastercard in 2015 was US $ 12 (€ 10), maar dit steeg met ongeveer 83 procent tot US $ 22 (€ 20) in 2018. Hetzelfde gold voor Canadese en Australische visa en American Express-kaarten. In de EU uitgegeven creditcards zijn echter gedaald.

De hoeveelheid geld op de bank heeft ook invloed op de waarde. Een kaart met een banktegoed van US $ 2.000 (€ 1800) deze gegevens zouden ongeveer een tiende van zijn waarde kunnen bedragen, US $ 200 (€1800).

Een account dat in stealth-modus geld kan overboeken naar Amerikaanse banken kan gaan voor ongeveer US $ 500 (€ 450) (beschikbaar saldo US $ 6.000 / € 5.441). Bankrekeningen die in stealth-modus geld kunnen overboeken naar Britse banken kunnen echter aanzienlijk duurder zijn.

Fullz

Volgens Armor zijn de prijzen voor identiteiten (Fullz) van identiteiten voor degenen die in het VK en Canada wonen tussen 2015 en 2018 hetzelfde gebleven, terwijl de prijzen in de VS met 23 procent zijn gedaald. De reden voor de dramatische achteruitgang in de VS was te wijten aan een overweldigend aanbod van persoonlijk identificeerbare informatie na verschillende spraakmakende inbreuken. Deze waren het gevolg van de inbreuk op Equifax en de inbreuk op het US Office of Personnel Management in 2015.

Creditcards kosten meer omdat de koper meer geld zou kunnen verdienen. Met Fullz-informatie konden ze zelfs nieuwe bankrekeningen openen en nieuwe creditcards aanvragen.

Medische gegevens

Medische dossiers hebben een van de hoogste uitbetalingen voor leveranciers op de zwarte markt. Schattingen van experts zeggen dat de doorverkoopwaarde van een medisch dossier van US $ 70 (€ 63) tot US $ 100 (€ 90) per stuk is, afhankelijk van hoe uitgebreid het is en tot welk type patiënt het behoort.

Een nieuwe trend is het stelen van de identiteit van artsen. Deze gegevens worden op het darkweb verkocht voor US $ 500 (€ 453). Documenten omvatten documenten voor wanpraktijken, medische diploma's, vergunningen voor artsen en DEA-vergunningen. Met behulp van deze gestolen informatie kunnen zij de identiteit van artsen vervalsen en frauduleuze verzekeringsclaims indienen of voorschriften verkrijgen voor gecontroleerde medicijnen zoals opioïden.

Online betaalrekeningen en abonnementen

De waarde van uw PayPal-gegevens is afhankelijk van het beschikbare rekeningsaldo. Uw PayPal-gegevens kunnen worden verkocht voor slechts € 47 en stijgen tot ongeveer € 972 tot € 2964 voor een saldo van € 7802.

Uw Amazon-, British Airways-, Facebook-, Fortnite- en Netflix-aanmeldingen kunnen ook worden verkocht op het dark web voor ongeveer € 8. Gestolen hotel loyaliteitsprogramma's en veilingen accountgegevens kunnen tot € 1616 kosten.

Hoe vertrouwen kopers op leveranciers van het Darkweb?

Goede verkopers worden normaal gerangschikt op basis van de kwaliteit van hun diensten en hun transparantie. Oneerlijke verkopers, zoals degenen die proberen valse accounts te verkopen, staan ​​vaak op forums en verliezen uiteindelijk hun geloofwaardigheid. In sommige gevallen verbieden de websitebeheerders ze volledig.

De statistieken

Creditcard details

Creditcardgegevens waren ongeveer US $ 9 (€ 8) in 2018 en het aantal blootgestelde creditcardnummers in 2018 was 3.230.308, wat betekent dat leveranciers in totaal US $ 29.072.772 (€ 26.368.905) verdienden.

Het aantal blootgestelde consumentenrecords dat gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie in de VS bevatte, bedroeg 197.612.748.

Dit steeg tot 446.515.334 blootgestelde persoonlijk identificeerbare gegevensrecords in 2018, waardoor leveranciers meer dan het dubbele van de winst konden maken in vergelijking met het voorgaande jaar.

Diefstal van medische dossiers

In 2018 werden uit 364 inbreuken 9.927.798 medische dossiers gestolen. De mediane prijs van deze records is US $ 85 (€ 77), wat betekent dat leveranciers US $ 843.880.000 (€ 765.396.290) hebben gemaakt.

Dus hoeveel zijn uw hele gegevens waard op het darkweb?

De gemiddelde persoon heeft veel online accounts, variërend van e-mail en Facebook tot online winkelen, eten bezorgen en bankieren. Tel al die accounts bij elkaar op en de identiteit van de typische internetgebruiker is voor hackers ongeveer $ 1.200 of € 1090,- waard. Het persoonlijke verlies voor het slachtoffer zal hen waarschijnlijk veel meer kosten.

Bron: scmagazineuk, armor, totalprocessing, darkweb, osint

Schrijver: COO