Zegge en Roosendaal - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Zegge En Roosendaal Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 121,0 KB 60 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2022262537

Datum delict: 03-10-2022

Plaats delict: Zegge en Roosendaal

Spoofing Incident in Zegge en Roosendaal: Politie Zoekt Nepkoerier

In Zegge en Roosendaal is een opmerkelijk geval van oplichting aan het licht gekomen waarbij een man zich voordeed als een nepkoerier om een betaalpas te bemachtigen. De politie heeft op 19 september 2023 een update gegeven over deze zaak met zaaknummer 2022262537, die oorspronkelijk plaatsvond op 3 oktober 2022.

De dader heeft zich in Roosendaal voorgedaan als koerier om een betaalpas te stelen. Vervolgens is deze man gefilmd terwijl hij geld aan het pinnen was in Zegge. Het lijkt erop dat de betaalpas is buitgemaakt door middel van spoofing, een specifieke vorm van oplichting waarbij de dader zich voordoet als iemand anders, in dit geval een koerier, om vertrouwelijke informatie te verkrijgen. De politie heeft een YouTube-video van de verdachte vrijgegeven in de hoop dat het publiek kan helpen bij de identificatie van deze persoon.

Om hetonderzoek verder te helpen, heeft de politie een tipformulier beschikbaar gesteld voor mensen die mogelijk meer informatie over deze zaak hebben. Tot nu toe is er nog geen verdere informatie bekendgemaakt over de identiteit van de dader, maar de politie is actief op zoek naar hem en roept het publiek op om alert te zijn en tips door te geven.

Dit incident toont opnieuw aan hoe belangrijk het is om waakzaam te zijn bij het delen van persoonlijke of financiële informatie, vooral wanneer dit gebeurt via niet-geverifieerde bronnen of personen. Het spoort ook aan tot meer bewustzijn omtrent de groeiende problematiek van spoofing en andere vormen van cybercriminaliteit.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

of alle begrippen en vormen van A tot Z 》

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.