Vleuten - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Vleuten Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 130,3 KB 62 downloads

Click here or click 'CHOOSE LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Zaaknummer: 2023150074

Datum delict: 21-05-2023

Plaats delict: Vleuten

Oudere Vrouw uit Vleuten Slachtoffer van Gewiekste Bankpasfraude

Een 87-jarige vrouw uit Vleuten is vlak voor haar verjaardag het slachtoffer geworden van een doortrapte bankpasfraude. De dame werd op een zondagavond in mei telefonisch misleid met een verhaal over een dreigende bankoverboeking naar Spanje. De oplichters overtuigden haar om haar pincode te wijzigen en spraken ook over een zogenaamde veilige kluis voor haar waardevolle bezittingen. Ze volgde de instructies en sprak haar pincodes in, waarna ze ook waardevolle sieraden, waaronder haar dierbare trouwring, in een tas deed. Een vermeende bankmedewerker haalde deze persoonlijk op. De volgende dag bleek dat ze voor meer dan €2500 was opgelicht. De vrouw was diep geschokt door deze gebeurtenis en hoopt nog steeds haar trouwring terug te krijgen. Dit incident toont weer aan hoe gewetenloze criminelen te werk gaan en slachtoffers maken, ongeacht hun leeftijd of situatie.

Bron: politie.nl

Bankhelpdesk fraude?

Wanneer de telefoon overgaat en het nummer of de naam van uw bank verschijnt op de display, en u een keurige Nederlandstalige man of vrouw aan de lijn krijgt, vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel actie te ondernemen en de medewerker deelt persoonlijke informatie, zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum, om te bewijzen dat u niet te maken hebt met een oplichter. Vervolgens komt er een bankmedewerker bij u langs die uw pinpas doorknipt en deze in een envelop van de bank doet.

Desondanks blijkt later dat er onbekend geld van uw rekening is afgeschreven. Hoe is dit mogelijk, alles leek zo correct?

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'.

Meer info over Bankhelpdesk fraude

of alle begrippen en vormen van A tot Z

Verschillende manieren om informatie te delen met de politie

Als u over informatie beschikt en deze wilt delen met de politie, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt gratis bellen naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070, of gebruik maken van het Politie Tip formulier op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via WhatsApp op 06-17214856.

Als u de voorkeur geeft aan anonimiteit, dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. U kunt gratis bellen naar 0800-7000 of het online formulier gebruiken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Als u vertrouwelijke informatie wilt delen en een afspraak wilt maken met de politie, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079-345 8999. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.