Hackers leggen ‘duizenden’ Israëlische websites lam en tonen beelden van vernietiging Tel Aviv

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 22:46
Hackers leggen ‘duizenden’ Israëlische websites lam en tonen beelden van vernietiging Tel Aviv

Veel Israëlische websites zijn donderdag getroffen door een grote cyberaanval. Dat maakten de autoriteiten bekend. Op veel sites verschenen beelden van de stad Tel Aviv die in brand stond. Onduidelijk is hoeveel sites zijn gehackt, maar meerdere Israëlische media spreken van ongeveer duizend.

Aftellen tot de vernietiging

Op de getroffen pagina’s verscheen ook de zin “het aftellen tot de vernietiging van Israël begon lang geleden”. De getroffen sites schenen allemaal te draaien op Wordpress en op servers van hostingbedrijf Upress. De uiteindelijke schade bleek “oppervlakkig” te zijn, aldus de autoriteiten.

Video toegeschreven aan de groep "HACKERS OF SAVIOR" waar ze dreigen de staat Israël te vernietigen

Hackers of Saviour

De cyberaanval is opgeëist door een groep die zichzelf Hackers of Saviour noemt. Details zijn niet bekendgemaakt. De websites zijn een dag voor Jeruzalemdag getroffen, een nationale feestdag in Israël. Dan wordt gevierd dat Oost-Jeruzalem in 1967 in Israëlische handen viel. Of de cyberaanval te maken heeft met die feestdag, is nog onduidelijk.

Bron: Belga, nieuwsblad / blg

Eerder deze week...

Israël en Iran vallen elkaar aan met cyberaanvallen

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 08:30

Israël zat achter een cyberaanval die een grote haven in Iran verstoorde, naar aanleiding van een poging van de Revolutionaire Garde om een ​​Israëlische waterfaciliteit te infiltreren.

Lees verder »