Hackshield: "Kinderen hebben de toekomst en die toekomst is digitaal"

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 14:00

Gezocht: Cyber Agents (8-12 jaar)

Bescherm jezelf en je omgeving tegen online gevaren!

Je kan heel veel doen op internet. Goede, en slechte dingen. Maar hoe weet je of iets goed of slecht is? Dat is soms best moeilijk. Zo moeilijk dat zelfs volwassenen het niet altijd weten.

Daarom is 'HackShield' op zoek naar 'Cyber Agents' die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Wat is Hackshield

Cybercrime of cybercriminaliteit je hebt er vast wel eens iets over gezien op het nieuws, er over gelezen of er over gesproken met je vrienden. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven: cybercriminelen. Ze hebben daarom iemand nodig die ze kan beschermen: iemand zoals jij. Want jij weet toch veel meer van internet dan volwassenen?

Heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken.

In HackShield leer je wat jij als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat niet alleen jijzelf, maar ook je vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. We rekenen op je!

Kinderen de toekomst

"Kinderen hebben de toekomst en die toekomst is digitaal". Tegelijkertijd wapenen wij onze kinderen nauwelijks tegen de gevaren van dit digitale leven. De risico’s zoals 'cyberbullying', 'cyberexploitatie' (het verzamelen van online identiteiten en bijbehorende informatie over personen) en 'cybercriminaliteit' nemen toe.

Digitaal slapen onze kinderen als het ware met hun ramen en deuren open. Ze delen dagelijks persoonlijke gegevens, downloaden argeloos data, zijn goed van vertrouwen, hun natuurlijke competitiviteit verhoogt de gevaren en Internet heeft een oneindig geheugen.

Omdat cybercriminelen altijd op zoek zijn naar de zwakste schakel, heeft onze samenleving  gezamenlijke verantwoordelijkheid onze kinderen te wapenen tegen de gevaren van deze digitale wereld.

Beginstappen digiweerbaar

De beginstappen van het creëren van een digitale weerbaarheid onder de gehele bevolking begint bij 'Hackshield', omdat wij jongeren wapenen tegen de op loer liggende gevaren van het digitale domein en betrekken hier in andere organisaties. Wij investeren gezamenlijk in maatschappelijk duurzame impact door het delen van expertise. HackShield vult de gebreken in de digitale opvoeding aan door te fungeren als een bemiddelaar van het vergaren van kennis en voeren van discussie.

Bewust en weerbaar

HackShield maakt kinderen op een speelse en effectieve wijze digitaal bewust en weerbaar. Het bevat een constante schommeling van dramatische gebeurtenissen en een zoektocht naar verandering. Daardoor blijven kinderen spelen en uitkijken naar volgende episodes/thema’s. Vergelijk de drang om Netflix series te 'bingewatchen'.

HackShield motiveert kinderen om samen problemen op te lossen en verandering teweeg te brengen. Ze worden bewust van risicovol gedrag en leren de juiste balans te vinden tussen hun digitale veiligheid en hun digitale vrijheid. Het doel van de game is kinderen van 8 t/m 12 te activeren een security mindset te creëren bij zichzelf, elkaar en mensen van alle leeftijden in hun directe omgeving.

Gemeentes

52 gemeentes deden al mee met de Hackshield campagne.

Aan de slag

En, lijkt het je wat om Cyber Agent te worden? Ga dan snel aan de slag!

Via de onderstaande knop kun je een HackShield ID aanmaken. Vergeet hierbij niet je gemeente in te vullen en vraag je ouder(s)/verzorger(s) of ze het door jou ingevulde e-mailadres willen bevestigen. Dit is erg belangrijk, want alleen dan maak je kans op prijzen en om uitgenodigd te worden voor onze events bij jou in de buurt.

Als je een HackShield ID hebt aangemaakt ben je klaar om te beginnen. Samen met de andere Cyber Agents ga je de strijd aan tegen de 'bad guys'.

Zet hem op Cyber Agent, we kunnen je hulp goed gebruiken!