De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Magister opnieuw offline door DDoS aanval

Gepubliceerd op 9 april 2019 om 11:18

Magister opnieuw offline door DDoS aanval

Het online systeem Magister (schoolsysteem) was dinsdag een aantal uur niet bereikbaar door een storing. De storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval. In maart waren er ook al storingen die werden veroorzaakt door dit soort aanvallen.

Leerlingen van scholen die gebruikmaken van Magister konden niet inloggen op het systeem. Hierdoor konden ze bijvoorbeeld niet bij hun lesroosters of huiswerk.

De aanval is inmiddels afgelopen en scholen kunnen weer normaal gebruikmaken van het systeem.

Een woordvoerder van Iddink Group, het bedrijf dat Magister beheert, laat weten dat niet bekend is wie er achter de aanval zit. Wel is bekend dat de aanval vanuit het buitenland kwam. Iddink Group is van plan aangifte te doen van de aanval.

Bron: Iddink Group, nu.nl

Wat is DDoS?

Een "Website aanval of DDoS-aanval" (voluit: Distributed Denial of Service) is een aanval waarbij een website platgelegd wordt. Je kunt het het beste vergelijken met een grote groep mensen die voor de ingang van een winkel staat en de toegang blokkeert. Doordat die groep daar staat, kun jij de winkel niet inkomen. Er is namelijk geen ruimte om door de ingang te komen. Dat is ook wat een DDoS-aanval doet, een cybercrimineel stuurt zoveel verkeer op een website of dienst af, dat deze onbeschikbaar gemaakt wordt voor de rest van de gebruikers. De virtuele deuropening wordt als het ware geblokkeerd.

LEES MEER >>

DDoS nieuws


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.