De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit


Nieuws DDoS


December 2022
November 2022
Augustus 2022
Juni 2022

Servers uit de lucht na onderzoek 'WeLeakInfo'

De Nederlandse politie heeft in nauwe samenwerking met de politie in België en de FBI een onderzoek gedraaid rond de online verkoop van gestolen inloggegevens en het faciliteren van DDoS aanvallen tegen betaling. Dinsdag is in België een verdachte aangehouden en zijn er huiszoekingen gedaan waarbij gegevensdragers en communicatiemiddelen in beslag zijn genomen. Tegelijkertijd zijn de criminele websites offline gehaald en de onderliggende ICT-infrastructuur in beslag genomen en ontoegankelijk gemaakt.

Lees meer »
Februari 2022

Een onbereikbare website het is de nachtmerrie van elke online ondernemer

Op die angst speelde een 25-jarige verdachte uit Veenendaal op slinkse wijze in. Hij wordt ervan verdacht DDOS-aanvallen uitgevoerd te hebben op meer dan twintig websites van internetondernemingen, waarbij klanten online bijvoorbeeld bloemen, meubels of verf kunnen bestellen. Na de eerste aanval eiste de verdachte betalingen in bitcoins van de getroffen bedrijven. Daarmee zouden ze nieuwe aanvallen – en een langdurig onbereikbare website – kunnen voorkomen (RDDOS).

Lees meer »
December 2021
Oktober 2021
Mei 2021
April 2021
Maart 2021

“Een ernstige feit waarmee vijftienhonderd leerlingen en honderdvijftig personeelsleden worden benadeeld”

Ten minste twee leerlingen van het 'CSG Comenius Mariënburg' in Leeuwarden hebben meerdere DDoS-aanvallen uitgevoerd op hun eigen school. Leraren hadden hierdoor een week lang grote moeite om online lessen te verzorgen. De aanvallen zijn inmiddels gestopt en de lessen zijn hervat. De directeur is niet te spreken over de actie van de jongens en overweegt hard op te treden.

Lees meer »

"Toename van kwetsbaarheden zorgt voor toename met DDoS aanvallen"

Afgelopen dinsdag publiceerde 'Link11' het jaarlijkse DDoS rapport. Uit het rapport blijkt dat 2020 een recordjaar was op het gebied van DDoS aanvallen. Uit de analyse, die werd uitgevoerd door het Link11 Security Operations Center (LSOC) op basis van onder andere Open Source Intelligence (OSINT), blijkt dat de toename met name te danken is aan de pandemie.

Lees meer »