Veel nepwebsites van bedrijven in Rotterdamse haven

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 03:40
Veel nepwebsites van bedrijven in Rotterdamse haven

Er zijn tientallen nep websites van bedrijven in de Rotterdamse haven opgedoken.

Het komt vaker voor dat cybercriminelen via sites van niet-bestaande terminals proberen contracten met aanbetalingen binnen te halen, maar nu zijn er in korte tijd meer dan dertig websites opgedoken.

Dat meldt FERM, de organisatie van de Rotterdamse haven die cybercrime bestrijdt. De zwendelaars maken gebruik van bestaande terminal-namen of namen die er op lijken. ( spoofing) Shell, Vopak, TEAM, Botlek Tank Terminal en het Havenbedrijf Rotterdam behoren tot de bedrijven waarvan nep websites in omloop zijn.

Bron: FERM, AD

Wat is Spoofing?

Spoofing is het aannemen van een andere identiteit. Dit kan worden gedaan met een e-mailadres, telefoonnummer, website of IP-adres.

Website spoofing

Website spoofing is het nabootsen van een bestaande website. Deze website is nagenoeg hetzelfde als de originele website. De URL van domeinnaam zal lijken op de originele domeinnaam waar de website van is. Op deze manier lijkt het of u op de betreffende website zit en wordt er bijvoorbeeld gevraagd om in te loggen met uw gegevens. Op deze manier worden uw inloggegevens achterhaald en mogelijk misbruikt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.