EN: Click here and choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Cybercrimeinfo.nl (ccinfo.nl) is geen onderdeel van de Nederlandse Politie. Lees hier meer over wie wij zijn.


Malafide websites .nl melden


Als u een malafide website met een .nl domein wilt rapporteren, vult u dan het onderstaande formulier in. Vervolgens zullen we dit bekijken en melden aan het team dat verantwoordelijk is voor het beheer van .nl domeinen (SIDN).

Over het team dat de .nl domeinen beheert

De organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van .nl domeinen is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). SIDN is opgericht in 1996 en is gevestigd in Arnhem, Nederland.

Het doel van SIDN is het waarborgen van de stabiliteit en veiligheid van het .nl domein en het bevorderen van het gebruik ervan. Dit wordt gedaan door het beheren van de domeinnaamregistratie, het onderhouden van de bijbehorende systemen en infrastructuur, en het bevorderen van het bewustzijn van internetveiligheid en -beveiliging.

SIDN is een non-profitorganisatie en wordt bestuurd door een Raad van Toezicht, waarvan de leden worden benoemd door de deelnemers van SIDN. De deelnemers zijn organisaties die zich bezighouden met het registreren van domeinnamen, zoals internet service providers en hostingbedrijven.

SIDN heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van DNSSEC, een beveiligingsprotocol dat helpt om de integriteit van de DNS-infrastructuur te waarborgen. Door DNSSEC toe te passen op het .nl domein, kunnen gebruikers er zeker van zijn dat de informatie die ze ontvangen van het domein legitiem is en niet is gemanipuleerd.

Al met al speelt SIDN een belangrijke rol in het beheren van het .nl domein en het bevorderen van de veiligheid en stabiliteit van het internet in Nederland.