Playstation 4 gamers opgepast

Gepubliceerd op 16 oktober 2018 om 01:21
Playstation 4 gamers opgepast

Ongelezen berichten laten PlayStation 4 crashen

Steeds meer meldingen van gamers met een PlayStation 4 die klaagt over berichten die ertoe leiden dat hun console crasht. In het ergste geval moet het toestel weer naar de fabrieksinstellingen worden teruggezet. Het probleem zit hem in het gebruik van bepaalde karakters in de berichten die gamers naar elkaar kunnen versturen. Consoles kunnen al crashen als de berichten ongelezen in de inbox zitten, aldus Slashgear.

Er wordt geadviseerd om de berichten op 'privé' in te stellen. Dit kan via de PlayStation console, maar ook via de website van Sony Entertainment Network. Met deze instelling worden er alleen berichten ontvangen van vrienden en niet van onbekende gebruikers.

Om te voorkomen dat de console crasht wordt geadviseerd de reeds ontvangen berichten uit de inbox te verwijderen met behulp van de mobiele PS Messages app voordat de PS4 wordt aangezet. Wanneer de PS4 al is gecrasht, helpt alleen nog het in veilige modus herstarten waarbij een nieuwe database moet worden opgebouwd.

Overigens heeft Sony nog niet gereageerd op de klachten van de gebruikers maar men verwacht dat het bedrijf binnenkort een software-update uit zal brengen om het probleem te verhelpen.