Nep win actie


Een valse winactie is een e-mail waarin de indruk wordt gewekt dat u een prijs of cadeaubon heeft gewonnen. Vaak lijkt u winnaar van een loterij georganiseerd door grote bedrijven als Ikea, Albert Heijn of Jumbo. Ook kan het gebeuren dat u een pakketje wordt beloofd, of de toezegging krijgt dat u een waardebon ontvangt.

In werkelijkheid hebben de genoemde bedrijven niks met de actie te maken en is het georganiseerd door een malafide partij. Deze proberen uw persoonsgegevens te bemachtigen of u een duur sms-abonnement in te lokken. Van de beloofde prijs ziet u uiteindelijk niks terug.September 2021

Bol.com: Antwoord en win een VanMoof S3!

De afgelopen dagen ontving we een behoorlijk aantal meldingen over een misleidende winactie uit naam van Bol.com. Ook Opgelicht?! kreeg hier veel meldingen over. De belofte is dat er een fiets van het Nederlandse fietsenmerk VanMoof wordt weggegeven, een fiets met een winkelwaarde van zo'n 2.200 euro. Er is echter wel een probleem: er wordt helemaal niks weggegeven. Wat wil de organisatie van deze 'winactie' dan wél van je?

Lees meer »
Mei 2020
December 2018
Juni 2018