De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Phishingmail 'Rabobank' uit op je pinpas

Gepubliceerd op 30 april 2018 om 20:02

Rabobank uit op je pinpas

Volgens een e-mail van 'Rabobank' heeft de bank de laatste tijd veel last van storingen en misbruik van betaalpassen. Om deze reden zouden ze zowel je betaalpas als Rabo Internetbankieren vernieuwd hebbenVia dit bericht proberen oplichters je pinpas in handen te krijgen.

In de e-mail staat dat je met de nieuwe pas en internetbankieren beter beveiligd bent tegen misbruik van je betaalkaart. Om gebruik te maken van de vernieuwde producten hoef je maar een paar dingen te doen. Allereerst dien je op de link in het bericht te klikken.

Betaalkaart opsturen

De link verwijst naar een website waar je allerlei gegevens in moet voeren, waaronder je pincode. Vervolgens wordt je gevraagd je bankpas op te sturen naar een aangegeven adres. Criminelen proberen zo je bankpas in handen te krijgen en je bankrekening te plunderen.

Niet van Rabobank afkomstig

Rabobank heeft niets met deze e-mail te maken. Dit kun je onder andere zien aan het e-mailadres van de afzender. Het adres komt niet overeen met dat van de Rabobank.

Advies

Verwijder dit bericht onmiddellijk. Zo voorkom je dat je pinpas in verkeerde handen komt. Wil je meer weten over phishing?

Wat is het verschil tussen Phishing » Smishing » Vishing »


«   »