Phishing ‘SMS’ ABN-AMRO in omloop

Gepubliceerd op 16 juli 2018 om 23:45
Phishing ‘SMS’ ABN-AMRO in omloop

Pas op bij ontvangen SMS van je bank

Als je een sms van je bank ontvangt over een incasso-opdracht is het hoogst waarschijnlijk Phishing! Er zijn valse berichtjes uit naam van ABN AMRO in omloop.

Volgens de sms staat er een bedrag klaar om van je rekening afgeschreven te worden. Als je het daar niet mee eens bent, kun je dat laten weten via een link die met het bericht wordt meegestuurd. Pas op! Deze verwijst naar een valse website.

Criminelen willen je geld wegsluizen

Als je op de nepsite je bankgegevens en inlogcodes invoert, komen deze terecht bij criminelen. Zij kunnen vervolgens inloggen op jouw internetbankieren en geld van je rekening wegsluizen.

Willekeurig verstuurd

De sms'jes lijken willekeurig verstuurd te worden. Ook mensen die geen klant zijn van ABN AMRO ontvangen de berichten. De kans is zeer aanwezig dat ook valse sms'jes uit naam van andere banken opduiken.

Advies

Jouw bank stuurt geen sms’jes over betalingen. Negeer deze berichten. Neem bij twijfel altijd contact op met de helpdesk van je bank via de contactgegevens op de officiële website van deze instantie. Ook kun je advies inwinnen bij de Fraudehelpdesk.

Wat is het verschil tussen Phishing » Smishing »