Mail in omloop van ‘ING’ waarin gevraagd wordt om een nieuwe ‘Mijn ING’ te bevestigen

Gepubliceerd op 9 oktober 2018 om 15:22
Mail in omloop van ‘ING’ waarin gevraagd wordt om een nieuwe ‘Mijn ING’ te bevestigen

Er circuleert een mail van ‘ING’ waarin gevraagd wordt om een nieuwe ‘Mijn ING’ te bevestigen. In de mail staat ook dat je betaalpas geblokkeerd wordt wanneer je dit niet doet. Deze mail is niet van ING zelf, dus trap hier niet in!

Nieuw Mijn ING

Dit is de tekst van de mail: 'De komende maanden krijgen alle particuliere klanten een nieuw Mijn ING. Bent u al aangemeld? Dan gaat u in deze nieuwe omgeving, uw opdrachten voortaan bevestigen met uw mobiel. Let op: Na 16 Oktober 2018 kunt u geen gebruik meer maken van de TAN. Indien u vanaf de genoemde datum nog steeds niet bent overgestapt wordt ook uw ING betaalpas geblokkeerd.' 

In deze mail staat vervolgens een link waarmee je kunt inloggen, dit moet je vooral niet doen. De link brengt je namelijk naar een vervalste website. Verwijder de mail direct en klik niet op andere links die te zien zijn. 

Phishing

Onder de verschillende methodes van internetfraude, is phishing één van de populairste onder de cybercriminelen. Deze cybercriminelen doen zich voornamelijk voor als banken, om bij mensen geld af te troggelen. Een simpele klik op een link kan er al voor zorgen dat deze cybercriminelen binnen zijn.

Volgens gegevens van het Cybersecuritybeleid begint 70 procent van alle hack-aanvallen met een phishing-mail.