De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Afterpay phishingmail in omloop, pas op!

Gepubliceerd op 7 januari 2019 om 13:49

Afterpay phishingmail in omloop, pas op!

Mail in omloop uit naam van Afterpay, klik niet op de linkjes, maar tik de webpagina zelf in www.afterpay.nl en log in om te kijken als er ook daadwerkelijk een betaling klaar staat.

Afterpay is een betaalservice waarmee je achteraf kan betalen bij verschillende webwinkels. Volgens de valse mail is er met jouw Afterpay account een bestelling geplaatst. Omdat er wordt gedacht dat je account wordt misbruikt, moet je inloggen en je gegevens controleren. Doe dit niet! 

Toegang tot fraudegevoelige informatie

Je komt terecht op een phishing site die ontzettend lijkt op de officiële inlogpagina van Afterpay. De gegevens die je hier invult, komen terecht bij de oplichters. Omdat Afterpay waarschijnlijk toegang heeft tot jouw bankgegevens en andere fraudegevoelige informatie, is deze informatie zeer waardevol voor de fraudeurs.

Reactie van Afterpay

Afterpay bevestigt dat dit een phishingmail is. 'Wij gebruiken het e-mailadres 'noreply-nl@afterpay.nl'. Het e-mailadres 'noreply@afterpay.nl' wordt niet door ons gebruikt.' Ook worden dit soort e-mailberichten niet verstuurd naar klanten. 'Wij annuleren een aankoop nadat een webwinkel hier om vraagt en we lichten de consument niet in met een e-mail wanneer dit gebeurt.' 

Zeer goed nagemaakt

Deze phishingmail is goed nagemaakt. Het afzend adres lijkt betrouwbaar, de phishing site waar je naartoe wordt gestuurd is een exacte kopie van de echte inlogpagina van Afterpay en er is een groen slotje in de adresbalk te zien. Hierdoor lijkt alles veilig. Als je echter goed kijkt, zie je dat je op de website 'aftrpayomgeving' zit. Deze pagina heeft niets met de betaalservice te maken. Controleer altijd de url van de pagina waar je inlogt. Vertrouw je een website niet? Surf dan zelf naar de website en klik niet op een link in een e-mailbericht. Deze valse mail kan je het beste negeren en verwijderen. 

Bron: Afterpay, opgelicht.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.