Te mooi om waar te zijn 'gratis telefoon of Macbook bij Ziggo'

Gepubliceerd op 22 juni 2019 om 21:24
Te mooi om waar te zijn 'gratis telefoon of Macbook bij Ziggo'

Het is te mooi om waar te zijn. En dus is het ook niet waar. Cybercriminelen proberen met lokkertjes als een Samsung Galaxy S10 telefoon, Apple Macbook Pro en iPad Pro de aandacht van Ziggo-klanten te krijgen.

Het doel is duidelijk. Druk op de link en geef ons uw MijnZiggo inloggegevens (phishing, smishing). En het is daarnaast ook mogelijk dat kwaadaardige software (malware) op de pc, laptop, tablet of smartphone wordt geplaatst. Internetcriminelen sturen op dit moment op grote schaal aan Nederlandse e-mailadressen de aanbieding voor ontvangst van een gratis telefoon, laptop of tablet. Het enige wat gedaan moet worden om kans op deze dure apparatuur te maken, is een enquête invullen.

Ziggo beloningsprogramma

De ontvanger van de e-mail wordt gemaand de keuze binnen enkele minuten te maken (impuls truc). Maar het zogenaamde Ziggo Costumier Beloningsprogramma bestaat in de werkelijkheid niet. Daarom is deelname aan de enquête en het klikken op links in deze e-mail ten strengste af te raden. Opvallend is daarnaast ook dat ook Nederlanders die geen diensten bij Ziggo kopen deze phishingmail hebben ontvangen.

Bron: totaaltv