EN: Click here or click 'CHOOSE YOUR LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Phishing, Malware en Oplichting alerts


Na een grondige evaluatie gedurende de maanden maart en april, hebben we besloten om onze lezers direct door te verwijzen naar deskundige bronnen voor de meest recente waarschuwingen en adviezen omtrent phishing- en malwaremails. Voor actuele informatie en bescherming tegen dergelijke cyberdreigingen verwijzen we u door naar de Fraudehelpdesk en Opgelicht?!. Deze organisaties bieden betrouwbare, up-to-date informatie die u helpt veilig te blijven in het digitale tijdperk. Blijf alert en bescherm uw digitale wereld.

Phishing / Malware

Wat is Phishing?

Phishing is een soort cyberaanval waarbij aanvallers proberen gevoelige informatie te stelen, zoals wachtwoorden, creditcardnummers, en persoonlijke identificatiegegevens, door zich voor te doen als een betrouwbare entiteit in elektronische communicatie. Vaak gebeurt dit via e-mails die eruitzien alsof ze afkomstig zijn van legitieme bedrijven, zoals banken, sociale media platforms, of overheidsinstellingen. Deze e-mails bevatten meestal een link die je naar een valse website leidt die sprekend lijkt op de echte website. Hier wordt je dan gevraagd om persoonlijke informatie in te voeren. Het doel van de aanvaller is om deze informatie te gebruiken voor frauduleuze doeleinden, zoals het stelen van je identiteit of geld. Meer info over phishing.

Wat is Malware?

Malware, kort voor "malicious software", verwijst naar elke software die ontworpen is om computersystemen te beschadigen, te verstoren, of ongeautoriseerde toegang tot een netwerk te verkrijgen zonder toestemming van de gebruikers. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten kwaadaardige programma's, zoals virussen, wormen, Trojaanse paarden, ransomware, spyware, adware, en meer. Meer info over Malware.

Phishing, Malware en Oplichting alerts

April 2024 | Phishing, Malware en Oplichting alerts

Laatste wijziging: 30-april-2024

Maart 2024 | Phishing, Malware en Oplichting alerts

Februari 2024 | Phishing, Malware en Oplichting alerts