Maak er werk van, blijf niet bij de pakken neerzitten!

Gepubliceerd op 25 april 2019 om 22:32
Maak er werk van, blijf niet bij de pakken neerzitten!

Ben je slachtoffer van Cybercrime, Gedigitaliseerde misdaad of oplichting, blijf dan niet bij de pakken neerzitten en maak er werk van!

Dit deed benadeelde 'Sam Sam' ook, ze zette iets te koop op Facebook Market Place en al snel was er iemand geïnteresseerd, JB zou het zelf komen ophalen met zijn vriend JvD.

Maar helaas pakte het anders uit voor benadeelde 'Sam Sam'.

Lees hier haar verhaal:

'Ik ben een alleenstaande moeder en nieuw in Zuid Holland. Op market-place facebook zette ik een 120 cm aquarium inclusief onderkast, filterpomp, luchtpomp, warmte-thermostaat, ordenamenten, plantjes en een voedingsapparaat van mijn overleden man te koop. Het was een van zijn hobby's.

Twee heren JB en JvD reageerde erop en kwamen het voor de vraagprijs kopen. Bij mij thuis werd er via een RABO-bank app het gehele bedrag overgemaakt, wat ik zelf heb gezien. Omdat het zaterdag was zou het op maandag op mijn rekening staan. Maandag stond er een bedrag op van JB zijn rekening. Maar niet het gehele afgesproken bedrag. Na met hem en zijn vriend JvD gesproken te hebben hierover, zou JB mij berichten.

Vanaf dit moment begon de ellende. Omdat JB en JvD het resterende bedrag niet wilden overmaken ben ik naar de politie gegaan. Helaas kon de politie weinig doen omdat het een civiele zaak betrof tussen koper en verkoper. Van de politie mocht ik wel via social media (facebook groepen) mijn verhaal doen, hun gezichten en achternaam met een zwart balkje bedekken. Hier op kreeg ik bedreigingen van JB en JvD als ik dit niet zou verwijderen en hun niet meer zou contacteren over het resterende bedrag, zouden ze niet naar de politie gaan om aangifte te doen tegen Smaad en Laster zoals de politie hun zou hebben verteld (wat een leugen was). Ook zou JB mijn foto’s niet verspreiden of zwart maken op social media en mijn prive gegevens openbaar maken. (helaas is dit wel gebeurd en zijn mijn vrienden hierover door JB lastig gevallen). Ik ben hier niet op in gegaan want heb niets verkeerds gedaan. Via fb pb kreeg ik informatie van de politie en via opgelicht facebook groepen. Deze oplichters probeerde mij zo bang te maken dat ik dubbel checkte of de deur dicht was en als mijn kinderen naar buiten gingen dat het veilig was. Ik was ten einde raad.

Mijn oog viel op een stukje op facebook via website www.Cybercrimeinfo.nl. Ik las het stukje en nam een besluit deze te contacteren en te zien of zij advies of info voor mij hadden wat ik nog kon doen om het resterende bedrag als nog te krijgen.

Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg meer dan advies en info! Mijn angst voor deze oplichters ging weg en dat deze oplichters gestopt werden, het geld was niet belangrijk meer, maar de toekomstige slachtoffers die zij konden maken wel! Deze oplichters lichten mensen op en door hen zo bang te maken dat de slachtoffers niets meer durven te doen en dat moet gestopt worden. Slachtoffers van zulke oplichters moeten weten dat er hulp bestaat en niet bang hoeven te zijn.'

Reactie

Sam Sam

Bedankt Cybercrimeinfo, Peter. Dat je mij hebt geholpen om die oplichter te ontmaskeren. Was helemaal van slag zeker toen hij berichten ging plaatsen dat ik de oplichter was..... en hoe mensen daar op reageerden... en oordelen zonder eerst mijn verhaal te horen. Ik hoop dat mensen in zijn vriendenkring gaan zien wie hij echt is....een 
manipulerende oplichter zonder schaamte! Dat jij dit als politie man ook nog eens als hobby erbij doet om zulke oplichters te ontmaskeren! En dat er meer slachtoffers zulke oplichters durven aan te geven, en jou contacteren om hun te ontmaskeren!! Nogmaals heel erg bedankt Cybercrimeinfo, Peter!

© CCINL | www.cybercrimeinfo.nl (Peter) 

Beste Sam Sam,

Graag gedaan, ik ben niet voor niets politieman geworden, dit doe ik graag in mijn prive tijd, verdachten cq criminelen ontmaskeren.
Uiteraard is het voor mij ook altijd eerst uitzoeken wie de waarheid verteld en wie nu het slachtoffer en de dader is maar ik heb daar zo mijn tactieken voor, bijvoorbeeld de oproep tot het doen van een aangifte bij de politie, pas dan kan ik iets betekenen in mijn prive tijd in de rol van burger. Dit vraag ik niet zomaar, een valse aangifte is namelijk Strafbaar en dat zeg ik er ook altijd bij. Dus ik heb al snel in de gaten wie de waarheid spreekt ;-) Als iemand geen aangifte durft te doen, dan is dat al een eerste indicatie, vervolgens is het dan een kwestie van verder rechercheren en de dader te ontmaskeren. Hierbij maak ik enkel gebruik van OSINT bronnen en dus niet het politie systeem. In het slechtste geval stel ik mijn collega’s op de hoogte van mijn bevindingen en help ik zo de zaak verder op te lossen. Maar meestal lukt het mij zonder politie bevoegdheid te hoeven inzetten.
Nogmaals geen dank.
Daders moeten gepakt worden en slachtoffers geholpen! 
En daar wil ik best wel, ook in mijn vrije tijd in  investeren. 

Met vriendelijke groeten Peter,

© CCINL | www.cybercrimeInfo.nl 

JB hopelijk heb je nu je les geleerd en stop je met zulke praktijken, andere potentiële kandidaten criminelen, je bent gewaarschuwd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.