Bonker


Wat is een bonker?

Een 'bonker' is iemand die toegang heeft tot online bankgegevens van anderen, vaak verkregen door middel van phishing of andere vormen van cybercriminaliteit. Ze zijn op zoek naar manieren om de virtuele valuta, die in feite gestolen geld is, om te zetten in contant geld.

Het proces van 'bonken' omvat het 'gooien' van geld op een pas, wat in feite betekent dat ze geld overmaken van de gestolen bankrekening naar een andere rekening. Dit kan hun eigen rekening zijn of de rekening van een 'geld-ezel', een persoon die zijn of haar bankrekening beschikbaar stelt voor deze frauduleuze activiteiten, vaak in ruil voor een deel van het geld.

Om te 'bonken' is een 'schone' telefoon nodig die niet eerder voor deze activiteit is gebruikt of waarvan de fabrieksgegevens zijn gewist. In tegenstelling tot 'swipen' wordt er bij 'bonken' opgeroepen om geen gebruik te maken van VPN.

Volgens een artikel op FunX.nl, wordt 'bonker' gebruikt om een crimineel aan te duiden die op zoek is naar een slachtoffer van wie hij geld kan aftroggelen.

Het is belangrijk op te merken dat dit illegale activiteiten zijn die ernstige strafrechtelijke gevolgen kunnen hebben. Het is altijd belangrijk om uw online bankgegevens veilig te houden en nooit uw bankrekening beschikbaar te stellen voor dergelijke activiteiten.

Wat is dan een Mapster of een Spitta?