Escrow


Escrow is een manier om geld te beschermen. We noemen het ook wel eens ‘een geblokkeerde bankrekening’. Deze rekening wordt aangehouden bij een neutrale, financieel betrouwbare derde. We noemen deze derde de ‘escrow agent’. De agent betaalt het geld op de rekening alleen uit als er een volledige overeenkomst is tussen de koper en de verkoper.

Met andere woorden: de derde partij biedt garantie. De agent heeft de volledige controle over het proces, zodat alle verplichtingen worden nagekomen. Dit biedt een extra veiligheid.

Hoe werkt het?

Bij escrow is een van de meest gebruikte methoden een zogenaamde ‘secret splitting’. Dat wordt vooral ingezet als je over belangrijke informatie beschikt, die gedeeld moet worden met Ethereum bedrijven en personen die jij vertrouwt. Zo kan bijvoorbeeld een wachtwoord, een bankrekeningnummer of toegang tot effecten gegeven worden. Het is niet mogelijk om in je eentje toegang te krijgen: er moet een wederzijdse overeenkomst zijn.

Escrow is niet meteen de perfecte manier om zaken te regelen. Er zit een zwakke plek in het systeem. Als een partij de toegang tot de informatie verliest en deze niet in contact staat met de andere partijen om een overeenkomst te sluiten, is er geen manier om het probleem op te lossen. Hetzelfde gebeurt als een van de partijen het vertrouwen opzegt.