RAT


Cybercriminelen vinden steeds opnieuw manieren om malware te verspreiden naar privé-systemen en netwerken. Daarom moeten organisaties en bedrijven alles doen wat nodig is om hun systemen te beschermen. Hoewel crypto-malware de grootste bedreiging is waarmee de meeste bedrijven voortdurend worden geconfronteerd, zijn er ook nieuwe soorten kwaadaardige malware opgedoken in de hoop de kwetsbaarheden van particuliere systemen en netwerken te misbruiken.

Remote Access Trojan of RAT-virus is door 'Check Point Software' genoemd als een van de meest gedetecteerde malware. Hoewel dit voor velen misschien nieuw klinkt, moet u weten dat deze bedreiging net zo gevaarlijk kan zijn als andere online gevonden malware. In deze handleiding bespreken we welk RAT-virus en hoe het effectief kan worden voorkomen.

Wat is Remote Access Trojan of RAT Virus?

Een trojan- of RAT-virus met externe toegang is een type malware dat cybercriminelen de kans biedt om toegang te krijgen tot privé-netwerken en -systemen en deze te beheren. Via een achterdeur systeem kunnen hackers het systeem illegaal betreden om vertrouwelijke informatie te stelen en een groot veiligheidsincident te veroorzaken. Meestal wordt een RAT-virus gedownload als legitieme software of als game-app. Daarom kunnen veel gebruikers deze malware niet per se detecteren.

Hoe RAT malware geïnfecteerde apparaten?

Wat een RAT-virus uiterst gevaarlijk maakt, is dat het moeilijk is om een ​​virus te detecteren. Zoals eerder gezegd, kan een RAT-virus zich vermommen als legitieme software of programma dat gebruikers ertoe aanzet om hun inlog gegevens onbedoeld te delen met de cybercriminelen. Hoewel de meeste programma's voor externe toegang zijn gemaakt om gebruikers op afstand veilig toegang te geven tot een andere computer, is een RAT-virus bedoeld om te spioneren en een grote veiligheidsschade op particuliere systemen te veroorzaken.

Omdat een RAT-virus hackers toegang kan geven tot een privé-systeem, kunnen gebruikers controle krijgen over het geïnfecteerde systeem. Van daaruit kunnen cybercriminelen de acties van de gebruikers volgen via hun spyware technologieën. Ze hebben ook toegang tot privé documenten en -bestanden en onderbreken de beveiliging van het systeem. Een RAT-virus kan hen ook de kans geven om video's op te nemen en screenshots te maken van de activiteiten van de gebruiker.

Bovendien kan een RAT-virus ook vertrouwelijke documenten en bestanden wijzigen. Dit betekent dat cybercriminelen alle bestanden op uw harde schijf kunnen verwijderen en vervangen door schadelijke documenten op internet. Hackers kunnen uw apparaat ook bedienen om meer computers te infecteren door met malware geïnfecteerde documenten en bestanden te verspreiden.

Hoe RAT-malware-infectie voorkomen?

Het goede nieuws is dat het voorkomen van een RAT-virusinfectie mogelijk is. Een van de vele dingen die u kunt doen om uw systeem tegen deze malware te beschermen, is het gebruik van antivirussoftware. Dit kan u helpen detecteren dat een mogelijk RAT-virus uw systeem binnendringt voordat het zelfs grote verstoringen in de beveiliging van uw systeem kan veroorzaken. Het is ook belangrijk op te merken dat er een overweldigend breed scala aan opties is waaruit u kunt kiezen als het gaat om het vinden van de beste antivirussoftware. Investeren in antivirussoftware kan u helpen het risico te verkleinen dat u het slachtoffer wordt van een RAT-virus.

Een effectieve manier om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een ​​RAT-virus, is door alert te zijn met het downloaden van bestanden van onbetrouwbare bronnen. Deze schadelijke bestanden kunnen bepaalde malware bevatten, waaronder een RAT-virus. Maak er ook een gewoonte van om geen e-mailbijlagen van onbekende gebruikers te openen. Dit kan u helpen een mogelijk beveiligingsincident veroorzaakt door een RAT-virus te voorkomen. Je mag ook geen apps en programma's downloaden van onbetrouwbare websites. Het belangrijkste is dat het te allen tijde beschermen van uw systeem de beste beveiligingsmaatregel kan zijn om te voorkomen dat een mogelijk RAT-virus uw systeem infecteert.