Spitta


Wat is een spitta?

Een 'Spitta' is iemand die betrokken is bij het proces van 'phishing'. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij een oplichter gevoelige informatie probeert te verkrijgen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens, door zich voor te doen als een betrouwbare entiteit in een elektronische communicatie.

In de context van het document dat we eerder hebben bekeken, lijkt een 'Spitta' betrokken te zijn bij het proces van 'mapsen', wat het woord is voor spammen. Dit houdt in dat je een bericht in één keer verstuurt naar een groot aantal mensen. Bij het 'mapsen' hoort 'phishen'. Bij het 'phishen' krijg je informatie van mensen door middel van oplichting.

Volgens Straatwoordenboek.nl, wordt 'spitta' gebruikt om iemand aan te duiden die geld haalt uit gestolen pasjes en jobs doet voor iemand anders, meestal voor een klein percentage van de winst.

Het is belangrijk op te merken dat dit illegale activiteiten zijn die ernstige strafrechtelijke gevolgen kunnen hebben. Het is altijd belangrijk om uw persoonlijke en financiële informatie veilig te houden en nooit te reageren op verdachte e-mails of berichten die om dergelijke informatie vragen.

Wat is dan een Mapster, Bonker en een geldezel