Doxware

Handleiding Doxing
PDF – 566,0 KB 150 downloads

Doxware is een soort ransomware die persoonlijke gegevens aan het publiek dreigt vrij te geven als de gebruiker het losgeld niet betaalt.

De term komt van de hacker-term 'doxing' of het vrijgeven van vertrouwelijke informatie via internet. Doxware-aanvallen infecteren computers vaak via phishing-e-mails.

Doxware is een soort malware waarbij bepaalde bestanden in beslag worden genomen. De gebruiker moet dan betalen, meestal met Bitcoin, anders worden de bestanden vrijgegeven via internet. Doxware scant bestanden meestal op sleutelzinnen die aangeven dat ze vertrouwelijk of privé zijn.

De cybercriminelen hopen dat gebruikers, die worden geconfronteerd met doxware uit angst (FUD) van het openbaar stellen van belangrijke gegevens, gewoon zullen betalen. Doxware is een subcategorie van ransomware, maar het bereik van de doxware-bestanden is kleiner dan gewone ransomware, die hele harde schijven target.

Anno 2020 zien we dat cybercriminelen Doxware vooral toepassen met Ransomware.
Juni 2021

New York Pizza slachtoffer van doxwaring

New York Pizza is het slachtoffer geworden van doxware. Een onbekende dader is er in geslaagd om een groot aantal klantgegevens te bemachtigen. Hij dreigt deze gegevens openbaar te maken of te verkopen. De pizza keten adviseert klanten om het wachtwoord van hun account te veranderen.

Lees meer »
Augustus 2020
Juni 2020

LG Electronics slachtoffer van Doxware

De cybercriminelen achter de Maze-ransomware claimt systemen van elektronicagigant 'LG Electronics' te hebben geïnfecteerd, waarbij ook door het bedrijf ontwikkelde broncode is buitgemaakt. Als LG het gevraagde losgeld niet betaalt zullen de criminelen de gestolen data openbaar maken.

Lees meer »