Webinar over car-hacking

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 12:20
Vanavond live webinar over car-hacking

Het was recent in het nieuws: "Datalek bij autobedrijven treft mogelijk miljoenen Nederlanders".

Cybercriminelen hebben de gegevens van ongeveer 7,3 miljoen auto eigenaren te koop gezet. Dit betekent dat inbrekers in een paar klikken kunnen zien waar dure auto’s staan.

Door een datalek bij het bedrijf RDC zijn de persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders buitgemaakt door een hacker. De gegevens worden te koop aangeboden op een populair hackersforum. Het bedrijf zegt het lek gemeld te hebben bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

RDC is een ICT-dienstverlener voor autogarage bedrijven. Als de auto van een klant aan de beurt is voor een algemene periodieke keuring (apk), krijgt hij daarvan per e-mail een bericht. Dit soort diensten neemt garagehouders heel wat werk uit handen, omdat het proces wordt geautomatiseerd. RDC heeft afspraken met de Rijksdienst voor het Werkverkeer (RDW) om informatie als vervaldatum van apk-keuringen en NAW-gegevens over de auto-eigenaar te delen. Het gaat om zaken als naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en kenteken. Lees verder

Live webinar over car-hacking

Slimmere auto’s en datalekken maken het autodieven makkelijker om in te breken. Wil je hier meer over weten? Bekijk de webinar terug in onderstaande video.

Bron: nos.nl, buurtpreventiebreda.nl, politie.nl

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Gerelateerde berichten