Politie en OM halen grootste coffeeshop op darkweb offline

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 13:54
Politie en OM halen grootste coffeeshop op darkweb offline

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben de grootste coffeeshop op het darkweb, DutchMagic, offline gehaald. Een 42-jarige man uit Limburg is opgepakt op verdenking van het verzenden van drugs naar het buitenland en witwassen. Meer aanhoudingen worden verwacht.

De site DutchMagic verkocht jaarlijks voor miljoenen euro's aan softdrugs. Die werden afgerekend met bitcoins en verzonden via de normale post.

Agenten legden tijdens huiszoekingen beslag op meerdere handvuurwapens, twee panden, voertuigen, gegevensdragers en goudstaven met een waarde van 0,5 miljoen euro.

DutchMagic is de derde site op het darkweb in korte tijd die is aangepakt. Begin mei werd bekend dat de marktplaats Wall Street Market was overgenomen door Europese autoriteiten. Daarop waren zeker tweehonderd Nederlandse drugsdealers actief.

Onlangs is Deep Dot Web door de Amerikaanse FBI offline gehaald. Dat was een website waarop informatie over het darkweb te vinden was. De site wees bezoekers ook door naar andere marktplaatsen op het darkweb.

Bron: Politie

Bekijk dit filmpje, hoe Darkweb handelaren drugs verstopten en vervolgens verstuurden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.