Breda ontwikkelt Cybercrime Challenge voor inwoners

Gepubliceerd op 20 maart 2021 om 12:00
Breda ontwikkelt Cybercrime Challenge voor inwoners

Dat cybercrime een groeiend maatschappelijk probleem is, is inmiddels bekend. Steeds meer onschuldige mensen worden slachtoffer en ook de schade neemt verder toe. Het is daarom van cruciaal belang dat Nederlandse burgers en bedrijven digitaal weerbaar worden. Maar hoe kun je daar als lokale overheid aan bijdragen? Daar is in Breda een innovatieve oplossing voor ontwikkeld: The Cybercrime Challenge.

Wat is het?

The Cybercrime Challenge is een e-learning van circa 30 minuten, waarin je op simpele en humoristische wijze leert over de belangrijkste cybercrime vormen en hoe je jezelf kunt beschermen. De challenge bestaat uit zes modules met elk een eigen uitlegvideo en vragen. Denk hierbij aan onderwerpen als ransomware, phishing en sextortion.  Als je alle modules weet te halen, ontvang je een officieel certificaat (pdf).

Voor wie is het bedoeld?

De e-learning is bedoeld voor de ‘leek’ op het gebied van cybercrime. Alles wordt in jip-en-janneke taal uitgelegd en beeldend gemaakt middels humoristische filmpjes. Het is gemaakt voor mensen met weinig kennis over het onderwerp en is een prettige manier om de meest voorkomende vormen van cybercrime te leren kennen. Experts zullen niet veel nieuws leren in de challenge. Overigens wel leuk om te melden dat ook Cybercrimeinfo.nl actief heeft bijgedragen aan de inhoudelijke totstandkoming van de e-learning.

Beschikbaarheid

The Cybercrime Challenge is momenteel nog exclusief beschikbaar voor inwoners van Breda. Maar er wordt gekeken naar mogelijkheden om de training ook landelijk beschikbaar te gaan maken. Wordt dus vervolgd!

Inwoners van Breda kunnen de challenge doen via: www.buurtpreventiebreda.nl/academy