74% van de ondervraagde organisaties is de afgelopen 12 maanden slachtoffer geworden van ten minste één ransomware aanval

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 07:00

Barracuda heeft het rapport ‘The state of network security in 2021’ gepubliceerd. Voor dit rapport zijn 750 IT-beslissers over de hele wereld ondervraagd die verantwoordelijk zijn voor de netwerken, de publieke clouds en de security van hun organisatie. Dit heeft inzichten opgeleverd in cloudadoptie, thuiswerken, securityproblemen en andere uitdagingen rond securityrisico's.

Het onderzoek laat zien dat netwerkinbraken, ransomware-aanvallen en uitdagingen rond thuiswerken en werken op afstand ervoor zorgen dat de vraag naar cloud-native Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen toeneemt.

Enkele interessante uitkomsten uit het rapport

  • 81% van de respondenten gaf aan dat hun organisatie het afgelopen jaar minstens een keer het slachtoffer is geweest van een securityincident
  • Bedrijven met personeel dat voornamelijk vanuit huis werkt, zagen een significant hoger percentage netwerkinbraken (85%), vergeleken met bedrijven met personeel dat vooral op kantoor werkt (65%).
  • Maar liefst 74% van de ondervraagden zei dat hun organisatie het afgelopen jaar het slachtoffer is geweest van ten minste één ransomware-aanval.
  • Momenteel werkt gemiddeld slechts 14% van de medewerkers van de onderzochte bedrijven continu op kantoor.
  • Maar liefst 97% van de respondenten die werken met apparaten die verstrekt zijn door hun bedrijf, deelt hun internetverbinding thuis met andere leden van hun huishouden. Daarmee blijft het risico op een inbraak bestaan.
  • 73% van de bedrijven die alle apps in de publieke cloud draait, heeft al SD-WAN geïmplementeerd. Dit is twee keer zoveel als bedrijven met slechts enkele apps in de publieke cloud (37%).
  • 68% van de bedrijven met alle apps in de publieke cloud heeft Zero Trust Network Access (ZTNA) geïmplementeerd, bij bedrijven met slechts enkele apps in de publieke cloud is dit slechts 38%.
  • Organisaties gebruiken gemiddeld 31 Software-as-a-Service (SaaS)-apps.
  • Gemiddeld wordt volgens respondenten 64% van hun dataverkeer naar publieke cloudproviders geleid.

Netwerkinbraken

“Organisaties hebben te maken met een groot aantal netwerkinbraken en staan voor continue uitdagingen rond connectiviteit en security, nu ze zich aanpassen aan hybride werkomgevingen”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Maar bedrijven realiseren zich dat de overstap naar SaaS-applicaties en naar de public cloud zorgt voor een verbetering van zowel de gebruikerservaring als van de security, dus beginnen ze nieuwe SASE-technologieën te implementeren.”

De volledige analyse van het onderzoek van ‘The state of network security in 2021’ kunt u hier onder bekijken of downloaden.

Net Sec Report The State Of Network Security In 2021
PDF – 2,8 MB 216 downloads