'Deep Dot Web' offline gehaald vanwege links met Darkweb

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 17:41
'Deep Dot Web' offline gehaald vanwege links met Darkweb

De Amerikaanse FBI heeft samen met onder meer de Nederlandse politie 'Deep Dot Web' offline gehaald en meerdere mensen gearresteerd, schrijft TechCrunch dinsdag.

Deep Dot Web was een website waarop informatie over het darkweb te vinden was. Via de site werden gebruikers ook doorverwezen naar websites en marktplaatsen op het darkweb.

Op de website is nu een afbeelding te zien waarop staat dat de pagina is overgenomen door de FBI. Naast van de Nederlandse politie kreeg de Amerikaanse inlichtingendienst ook hulp van onder meer Duitse en Braziliaanse autoriteiten.

Offline DeepDotWeb

In Nederland, Duitsland, Frankrijk en Israël zijn verdachten aangehouden. Volgens TechCrunch worden zij verdacht van betrokkenheid bij het runnen van de website.

Deep Dot Web zou miljoenen dollars hebben verdiend met het aanbieden van links die doorverwijzen naar marktplaatsen op het darkweb. Het is niet duidelijk om welk bedrag het precies gaat.

Overname van Wall Street Market

Afgelopen week namen Europese autoriteiten met behulp van de Nederlandse politie de marktplaats Wall Street Market op het darkweb over. Dit was een van de grootste nog overgebleven marktplaatsen op het darkweb.

Op de site werden onder meer drugs aangeboden. Ook diensten op het gebied van cybercriminaliteit werden er verkocht, zoals gijzelsoftware (ransomware). Op de marktplaats bleken tweehonderd Nederlandse dealers actief.

Bron: Politie, FBI, Nu, techcrunch

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.