Waarom iedereen cybercrimineel kan worden met minimale kennis!

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 12:22

Via het darkweb kan je goedkoop tools voor hackers aankopen. Wat dacht je van 250 euro per jaar voor een compleet pakket of 470 euro voor een ransomware pakket?

Onderzoekers bij Team Cyble hebben zich ingewerkt in het hackersmilieu om toegang te krijgen tot online portalen waar hackers software en diensten kunnen kopen. In dit artikel sommen we de belangrijkste zaken op om je een idee te geven van hoe goedkoop iedereen als hacker aan de slag kan en waarom je nooit op je lauweren mag rusten.

The Eternity Project

Team Cyble heeft onderzoek gedaan naar 'Eternity Project', een website die niet via zoekmachines of een gewone url bereikbaar is, maar wel via het Tor-netwerk. In tandem met een Telegram-kanaal bieden ontwikkelaars daar diensten aan bij online criminelen om aan de slag te gaan.

De website biedt malware aan. Wie één van de malwarecomponenten koopt, krijgt de optie om de final binary executable aan te passen naar de misdaad die hij of zij voor ogen heeft. Opvallend is dat je een Telegram-bot kan gebruiken van de dienst om je op weg te zetten.

Productinformatie 

Telegram-kanaal

Eenmalig of abonnement

Sommige worden als een abonnement verkocht, ‘as-a-service’ in de bedrijfsmond, andere hebben een éénmalige kost. De ontwikkelaar kan geld verdienen met zijn code en hij of zij kan extra geld vragen voor ondersteuning of andere diensten. Hiermee hebben cybercriminelen die geen eigen code kunnen schrijven een eenvoudig aanspreekpunt om te starten.

Voor de volledigheid: de aangekochte malware moet wel nog gedistribueerd worden. Dat kan bijvoorbeeld via phishingcampagnes, waarvoor interessante adreslijsten opnieuw via het darkweb te koop zijn, soms voor slechts tientallen dollars. Om phishingcampagnes op te zetten, zijn eveneens kant en klare tools beschikbaar.

Stealer voor 250 euro per jaar

Wie als hackers een totaalpakket wil, kan terecht bij de Eternity Stealer voor 250 euro per jaar. Deze software steelt wachtwoorden, cookies, kredietkaarten en cryptoportefeuilles van slachtoffers. Het resultaat wordt via een Telegram-bot afgeleverd zodat je zelf als hacker geen sporen achter laat. Een greep uit de belangrijkste componenten van Eternity Stealer:

 • E-mail: Thunderbird, Outlook, FoxMail, PostBox, MailBird
 • Messengers: Telegram, Discord, WhatsApp, Signal, Pidgin, RamBox
 • Wachtwoordmanagers: KeePass, NordPass, LastPass, BitWarden, 1Password, RoboForm en tientallen anderen
 • VPN-clients: WindscribeVPN, NordVPN, EarthVPN, ProtonVPN, OpenVPN, AzireVPN
 • FTP-clients: FileZilla, CoreFTP, WinSCP, Snowflake, CyberDuck
 • Systeemgegevens: Credman-wachtwoorden, Vault-wachtwoorden

Kopen en bouwen eternity stealer payload

Gestolen informatie opgeslagen in .txt bestanden

Ransomware eenmalige 470 euro

De Eternity Ransomware is een eenmalige aankoop volgens Team Cyble en kost 470 euro. Hiermee kan je gebruikers hacken en hun systeem vergrendelen. Data wordt versleuteld tot er een som geld wordt betaald.

Via een Telegram-bot kan je opnieuw je pakket samenstellen waarbij je toelaat of het getroffen systeem mag opstarten, welke tijdslimiet het slachtoffer krijgt, welke boodschap mag verschijnen en talloze andere opties. De ransomware kan heel wat schade aanrichten aan getroffen computers:

 • Vergrendelen van alle documenten, foto’s en databases op schijven, lokale netwerkmappen en USB-sticks
 • Offline encryptie (vereist geen netwerkverbinding)
 • Gebruikt een sterk algoritme om te versleutelen dankzij zowel AES als RSA
 • Heel klein bestand, amper 130 kilobyte

Worm voor 375 euro

De malafide online dienst biedt ook Eternity Worm aan voor 375 euro. Hiermee kan je een virus gebruiken om machines te infecteren via bestanden en netwerken. De worm kan je hele netwerk doorlopen en infecteren waaronder:

 • USB-sticks
 • Lokale netwerkmappen
 • Lokale bestanden (py, zip, exe, bat, jar, pdf, Docx, xlsx, pptx, mp3, mp4, png)
 • Cloud-bestanden (Google Drive, OneDrive, Dropbox)
 • Python Interpreter (injecteert worm in alle gecompileerde Python-projecten)

Miner 85 euro

In de lijst met beschikbare opties kan je ook nog kiezen voor een miner aan 85 euro die cryptomunten genereert op systemen van slachtoffers. Voor 105 euro kan je dan weer een tool aankopen die op geïnfecteerde systemen scant naar codes voor cryptoportefeuilles. Van zodra die in het Windows Klembord zitten, is je cryptogeld onmiddellijk verloren.

Building Miner Payload

Maar er komt meer

Eternity Project werkt op dit ogenblik aan een DDoS-dienst, maar heeft daarrond nog niet meer informatie.

Team Cyble benadrukt dat cybercriminaliteit via Telegram sterk in populariteit groeit. Zonder enige vorm van regels kunnen ontwikkelaars hun software aanbieden aan criminelen die slachtoffers willen maken om geld te verdienen.

Het spreekt voor zich dat we met dit artikel mensen niet willen motiveren om malafide praktijken te starten. We willen wel aantonen hoe eenvoudig en goedkoop je vandaag zonder enige codekennis geld kan verdienen door softwarekits online aan te kopen.

Vandaag eenvoudig anoniem hacken

Door middel van Telegram-bots en kant-en-klare software kan je vandaag eenvoudig anoniem hacken en resultaten binnen halen, zonder enige codekennis.

Politie en opsporing

Maar als je dacht dat klinkt makkelijk, ga ik ook doen. Besef dan dat de politie en andere opsporingsdiensten diverse middelen en trucs kunnen inzetten om je identiteit te achterhalen. 100% Anonimiteit bestaat niet! Tevens zijn de straffen niet mals en we zien dat rechters steeds hogere straffen uitreiken.  Hier een overzicht van strafbare feiten uit het wetboek van strafrecht (WvSr).

Veiligheidsmaatregelen om malware aanvallen te voorkomen

 • Maak regelmatig een back-up en bewaar die back-ups offline of in een apart netwerk.
 • Schakel de functie voor automatische software-updates in op uw computer, mobiele apparaten en andere verbonden apparaten waar mogelijk en pragmatisch.
 • Gebruik een gerenommeerd antivirus- en internet beveiligingssoftware pakket op uw aangesloten apparaten, waaronder pc, laptop en mobiel.
 • Vermijd het openen van onbetrouwbare links en e-mailbijlagen zonder hun authenticiteit te verifiëren.

Bron: telegram, anoniem, cyble.com, itdaily.be

Wat is malware

Meer info over het darkweb 

Bekijk alle vormen en begrippen

 

Heeft u tips of verdachte activiteiten gezien online? Neem dan contact op met Cybercrimeinfo.

Meer actueel nieuws

Meer malware nieuws

Malware infectiemethoden

Malware komt doorgaans de infrastructuur van een bedrijf binnen via e-mail, maar dit is niet de enige infectiemethode. De voornaamste manier om cyberincidenten te voorkomen, is voorkomen dat malware de infrastructuur van uw bedrijf binnendringt. Daarom richten deskundigen zich bij het ontwikkelen van een informatiebeveiligingsstrategie vaak op de meest voor de hand liggende aanvalsvectoren, zoals e-mailverkeer. De meeste aanvallen beginnen inderdaad met een e-mail, maar vergeet niet dat cybercriminelen nog tal van andere methodes hebben om malware bij hun slachtoffers af te leveren. Deskundigen van Kaspersky’s Global Research & Analysis Team spraken over ongebruikelijke methodes om malware te verspreiden en apparaten te infecteren die ze zijn tegengekomen tijdens het analyseren van recente bedreigingen.

Lees meer »

Spyware op computer of smartphone? Hoe verwijderen?

Stel je voor dat al je data en activiteiten 24/7 via je computer of smartphone in de gaten worden gehouden zonder dat je het doorhebt. Vreselijk, toch? Het klinkt misschien als een plot uit een spionagefilm, maar helaas is 'spyware' vandaag de dag een groot probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Lees hier wat spyware precies is en hoe je het kunt herkennen, verwijderen en voorkomen.

Lees meer »

Politie stopt internationaal verspreiding FluBot malware

De Nederlandse politie heeft vorige maand de infrastructuur van de beruchte Android-malware FluBot verstoord, waardoor de malware niet meer werkt. Het uitschakelen van FluBot was het resultaat van een internationale politieoperatie waar naast de Nederlandse politie onder andere ook Europol, de United States Secret Service en Belgische politie aan deelnamen.

Lees meer »

De meest voorkomende abonnementen trojans

Abonnementen-trojans zijn een aloude methode om Android-gebruikers hun zuurverdiende centen afhandig te maken. Ze infiltreren een smartphone onder het mom van nuttige apps en abonneren zich stiekem op betaalde diensten. Vaker wel dan niet is het abonnement zelf echt, alleen heeft de gebruiker de dienst hoogstwaarschijnlijk helemaal niet nodig.

Lees meer »