De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

"Click here or click 'CHOOSE YOUR LANGUAGE' and then choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑ "Digitale aanvallen Oekraïne


De afgelopen periode zijn de digitale aanvallen in Oekraïne in het nieuws geweest. Via onderstaande knop vindt u een chronologisch overzicht van de cyberaanvallen en de daaropvolgende publicaties.


Oorlog tussen Rusland en Oekraïne - Cyber groepen

Totaal overzicht

Russia Ukraine War Cyber Group 2023 Feb
Afbeelding – 283,6 KB 12 downloads
Russia Ukraine War Cyber Group 2022 Dec
Afbeelding – 234,5 KB 42 downloads

Huidige situatie

Update: 20-januari-2023

98 Groepen:

 • 38 Pro-Oekraïne
 • 55 Pro-Rusland
 • 5 Onbekend (UNK)
 • 9 verwijderd
 • 25 toegevoegd
Russia Ukraine War 2023-feb-20
Afbeelding – 391,8 KB 12 downloads
Russia Ukraine War 2022 Nov 28
Afbeelding – 157,5 KB 39 downloads

Bron: anoniem, cyberknow


Stop desinformatie van het Russische regime

Hoe kan in mee helpen?


Strooi digitale pamfletten boven Rusland

Wij, de mensen van de wereld, hebben een boodschap aan de Russische natie. Een natie die een enorme prijs moet betalen vanwege de beschamende beslissing van dictator Poetin om een onafhankelijk Oekraïne met strijdkrachten aan te vallen. De gezamenlijke actie van alle staten van de vrije wereld, als reactie op de agressie van Rusland, zal leiden tot de ineenstorting van het hele land.


  Laten we YouTube-nieuwskanalen sluiten

  Als we met z'n allen melden dat bepaalde YouTube kanalen desinformatie verspreiden dan wordt het kanaal automatisch gesloten door het YouTube algoritme.

  Je bekijkt het desbetreffende filmpje en je beoordeelt of het waar is of niet, m.a.w. klopt het dat het regime van Poetin de Oekraïense bevolking bevrijdt van het Nazisme. Zo ja doe je niets zo niet volg je de instructie van het filmpje.

  🚨 Nog 8 online van de 15 FAKE NEWS kanalen


  Het DDoS effect

  Het "officiële" nieuws in de Russische Federatie is meestal nep en we denken dat het beter is om ze af te sluiten en mensen te laten overschakelen naar betrouwbaar nieuws.  Open via onderstaande knop de pagina en laat het open staan op je apparaten. Het zal de Russische propaganda websites overspoelen en een enorme belasting veroorzaken voor hun infrastructuur. Een vorm van een  DDoS aanval. Een echte DDoS aanval is uiteraard strafbaar, maar deze vorm is in mijn optiek een proportioneel middel t.o.v. de desinformatie van het Russische regime.


  Online archief met oorlogsmisdaden

  De Oekraïense regering spoort inwoners aan op een speciaal daarvoor gemaakte website informatie te verzamelen over vermeende oorlogsmisdaden die Rusland heeft begaan sinds de invasie van Oekraïne.

  Oekraïners kunnen op de webpagina hun eigen waarnemingen plaatsen en bewijs zoals foto's of video's bijvoegen.


  Cyberoorlog gerelateerde artikelen

  Vanaf start oorlog Oekraïne ( 💔 24-02-2022) - Invasie door het Russisch regiem


  #Cyberwar #Cyberoorlog #Cybercrime #nowar #stopwar #stopfakenews #stoprussianaggressor

  ✌️🇺🇦💛✊