De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit

Nieuws Darkweb Darkchat


Waarschuwing

Het is interessant om eens rond te kijken op het darkweb, maar het is er ook behoorlijk gevaarlijk. Voor je het weet klik je op een malafide link en is je computer geïnfecteerd met malware of krijg je iets te zien waar je 's nacht wakker van ligt. Daarom adviseren we om niet naar het darkweb te gaan, tenzij je daar een goede reden voor hebt.

Als je toch even wilt rondkijken, tref dan een aantal veiligheidsmaatregelen om jezelf te beschermen tegen online aanvallen.


Maart 2023

De rol van cryptocurrency op het darkweb: Anonimiteit, transacties en regulering

Cryptocurrency heeft de afgelopen jaren een ongekende groei doorgemaakt, zowel in termen van marktkapitalisatie als adoptie door bedrijven en particulieren. Een bijzonder interessant aspect van deze groei is de rol van cryptocurrency in het darkweb, een deel van het internet dat alleen toegankelijk is via gespecialiseerde software en waar illegale activiteiten vaak plaatsvinden. In dit artikel bespreken we hoe cryptocurrencies zoals Bitcoin en Monero een cruciale rol spelen bij transacties op het darkweb, de anonimiteit van gebruikers en de inspanningen van wetshandhaving en regelgevers om deze activiteiten te traceren en te reguleren.

Lees meer »
Februari 2023
Januari 2023

Hoe Rusland Oekraïne aanvalt via het Darkweb

Jullie hebben allemaal verhalen gehoord over het Darkweb: echte huurmoordenaars, Red Rooms waar mensen vermoord worden voor een live publiek, online markten waar je granaten kunt kopen en chemische wapens. Veel van dit soort verhalen zijn een legende, maar wat je vandaag hoort is wel waar. Russische en Oekraïense hackers vechten nu in het donkerste deel van het internet. Voordat we deze ondergrondse oorlog bespreken, laten we eerst een paar dingen uitleggen.

Lees meer »