EN: Click here and choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑


Uitgelicht

Alarmerende Groei van Datalekken in Nederland Onder AVG

Het artikel analyseert de invloed van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op datalekken in Nederland over een periode van vijf jaar. Met meer dan 114.000 gemelde datalekken benadrukt het de urgentie van het probleem. Het biedt praktische tips voor individuen en schetst de verantwoordelijkheden van organisaties. Het artikel roept op tot verhoogde bewustwording en actie van zowel individuen als organisaties om de stijgende trend in datalekken te keren.

Lees artikel

Cybercrime risicoanalyse voor MKB'ers

Cybercrime is een groeiend probleem voor zowel grote als kleine bedrijven. Als ondernemer wilt u uw bedrijf, klanten en medewerkers beschermen tegen de gevaren van cyberaanvallen. Een 'cybercrime risicoanalyse' is een belangrijk hulpmiddel om de zwakke punten van uw bedrijf in kaart te brengen en effectieve maatregelen te nemen om deze risico's te verminderen. In dit artikel leest u hoe u als MKB'er een cybercrime risicoanalyse uitvoert en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

(Invulformulier in begrijpelijke taal)

Lees verder

Cybercrime risicoanalyse voor verenigingen

In de huidige digitale wereld vormt cybercriminaliteit een groeiend probleem. Terwijl grote bedrijven en overheidsinstellingen veel aandacht krijgen op dit gebied, blijven verenigingen vaak onder de radar. Dit maakt hen echter niet immuun voor cyberaanvallen. Verenigingen hebben beperkte middelen en vrijwilligers die vaak niet goed opgeleid zijn in cyberbeveiliging. Phishing, ransomware, CEO-fraude en BEC-fraude behoren tot de veelvoorkomende vormen van cybercriminaliteit die verenigingen treffen. Het is essentieel dat verenigingen bewustwording bevorderen, opleiding bieden en strikte procedures implementeren om zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen. Een cybercrime risicoanalyse kan helpen bij het identificeren van zwakke punten en het nemen van effectieve maatregelen om de risico's te verminderen.

(Invulformulier in begrijpelijke taal)

Lees verder

Cybersecurity 2.0 in een wereld van cybercrime 4.0: De inhaalslag

Vijf jaar geleden markeerde een keerpunt in de strijd tegen cybercriminaliteit en de duistere krochten van het darkweb. Met de start van een intensievere samenwerking tussen cyber- en hackerexperts en de FBI, openden zich nieuwe mogelijkheden in de aanpak van cybercriminaliteit. Dit was niet slechts een stap voorwaarts; het was een sprong in een nieuw tijdperk waarin digitale misdaden steeds geavanceerder worden.

Lees verder

De Cyberbunker: Een Les in Internetvrijheid en Verantwoordelijkheid

Cyberbunker, oorspronkelijk een Nederlands hostingbedrijf, bood anonieme hosting vanuit een atoombunker en verhuisde later naar Duitsland. Het bedrijf, bekend om zijn 'bulletproof hosting', werd een hub voor illegale online activiteiten. Na een vijfjarig onderzoek door de Duitse autoriteiten werden oprichter Xennt en zeven anderen gearresteerd en veroordeeld, wat ethische en juridische vragen opwerpt over de verantwoordelijkheid van hostingbedrijven.

Lees artikel

De dunne lijn tussen cybercriminaliteit en ethisch hacken

In de complexe wereld van cybersecurity is het cruciaal om te weten wie de spelers zijn. Ons diepgaande artikel belicht de 15 verschillende soorten hackers die actief zijn. Van Black Hat hackers die zich bezighouden met cybercriminaliteit tot White Hat hackers die ethische richtlijnen volgen. Lees hier het volledige artikel om uw kennis te vergroten.

De Evolutie en Toekomst van Wachtwoordveiligheid in 2023/24

Het artikel duikt diep in de complexiteit van wachtwoordveiligheid en de evolutie daarvan in 2023/24. Aan de hand van een recente wachtwoordtabel van Hive Systems biedt het artikel praktische tips en inzichten om je digitale leven te beveiligen. Het benadrukt ook de invloed van moderne hardware op de tijd die nodig is om wachtwoorden te kraken en het belang van het kennen van de algoritmen die voor het hashen worden gebruikt.

Lees verder

De 'security culture'

Ontdek hoe een focus op 'security culture' uw beste verdedigingslinie is tegen cyberaanvallen. Dit artikel op CyberCrimeInfo.nl biedt praktische tips en belicht de drie cruciale pijlers van een effectieve bedrijfscultuur in cybersecurity. Leer hoe continue inspanning en gezamenlijke verantwoordelijkheid leiden tot een veiligere organisatie.

Lees artikel

DMARC

Ontdek hoe DMARC e-mailauthenticatie verbetert en uw organisatie beschermt tegen phishing, CEO-fraude en spoofing. Lees over beleidsopties en voordelen op Cybercrimeinfo.nl. Leer hoe u DMARC kunt implementeren voor een veiliger e-mailverkeer.

Lees artikel

Dreiging vanuit de Ruimte: Ruslands satellietwapen

Ontdek hoe een nieuw Russisch satellietwapen aanzienlijke implicaties kan hebben voor Nederland en België, en welke strategieën worden ontwikkeld om deze uitdaging aan te gaan.

Lees artikel

Een gids voor voorbereiding op cyberaanvallen/cyberoorlog

Ontdek essentiële voorbereidingstips op cyberaanvallen om je digitale en fysieke veiligheid te versterken

Lees artikelen

Genesis Market Zaak Belicht Uitdagingen en Gevolgen van Cybercriminaliteit

Een recente Nederlandse rechtszaak rondom de Genesis Market, een darkweb-platform voor de handel in inloggegevens, heeft geleid tot een strafeis van 40 maanden tegen een 34-jarige man uit Boskoop. Het artikel belicht de technologie achter het platform, de ernstige impact op de slachtoffers en de uitdagingen op juridisch vlak. De zaak benadrukt de groeiende dreiging van cybercriminaliteit en de noodzaak voor verbeterde beveiligingsmaatregelen.

Lees artikel

Het Belang van Post-Quantumcryptografie in het Quantumtijdperk

Het artikel benadrukt het groeiende belang van post-quantumcryptografie als reactie op de opkomst van quantumcomputers. Deze geavanceerde machines kunnen huidige encryptiemethoden kraken, waardoor nieuwe beveiligingsstrategieën noodzakelijk zijn. Het artikel bespreekt verschillende methoden voor implementatie, de uitdagingen bij het beheren van encryptiesleutels, en het belang van het volgen van toekomstige standaarden.

Lees artikel

Hoe Datalekken via het Darkweb Nederlandse en Belgische bedrijven Bedreigen

"De schaduwzijde van het internet: Datalekken en het darkweb" werpt licht op de significante toename van datalekken sinds 2019, een zorgwekkende trend die zowel Nederland als België niet onberoerd laat.

Lees artikel

Tip van de week

In 2023 lanceert Cybercrimeinfo.nl elke week op vrijdag de "Tip van de Week". Met elke week een tip om veiliger, bewuster en beter voorbereid te zijn als het misgaat bij het gebruik van digitale hulpmiddelen en internet. De vraag is niet of het ooit mis zal gaan, maar wanneer. Bereid u dus zo goed mogelijk voor.

Naar pagina

Uw scherm verbergt geheimen: De cyberaanvallen waar je vanaf moet weten

In de hedendaagse digitale realiteit is het cruciaal om bewust te zijn van de potentiële bedreigingen die op de loer liggen. Elk apparaat dat we gebruiken, elke website die we bezoeken, en elke download die we uitvoeren, kan een risico vormen. Hoewel technologie ons leven op talloze manieren heeft verrijkt, heeft het ook nieuwe vormen van criminaliteit en bedreigingen geïntroduceerd. Cyberaanvallen variëren van virussen die onze apparaten infecteren tot geavanceerde SQL-injecties die bedrijfsdatabases kunnen compromitteren. Gelukkig biedt CyberCrimelnfo.nl een uitgebreide bibliotheek van informatie over deze dreigingen en hoe we onszelf ertegen kunnen beschermen. Het isessentieel om geïnformeerd te blijven en proactieve stappen te ondernemen om veilig te blijven in deze steeds veranderende digitale wereld.

Lees artikel

Veiliger Internetten op Openbare Wifi: Praktische Gids Tegen Cyberaanvallen

Het artikel legt uit hoe men veilig kan surfen op openbare wifi-netwerken. Het benadrukt het belang van het controleren van netwerklegitimiteit en raadt aan om antivirussoftware en firewalls up-to-date te houden. Verder geeft het tips zoals het uitschakelen van automatische verbindingen, het overwegen van VPN-gebruik, en het vermijden van financiële transacties op dergelijke netwerken om persoonlijke en financiële informatie te beschermen.

Lees artikel

Youtube-kanaal Cybercrimeinfo

Op het Cybercrimeinfo Youtube-kanaal vind je verschillende soorten video's die zich richten op diverse aspecten van cybercriminaliteit. Dit omvat onderwerpen zoals phishing, identiteitsdiefstal, malware, ransomware, hacking en andere vormen van digitale criminaliteit. De video's bieden inzicht in de werkwijze van cybercriminelen, leggen technische termen uit en geven praktische tips over hoe je jezelf kunt beschermen tegen cyberaanvallen.

Naar pagina

+ Meer uitgelichte artikelen

+ Alle artikelen van Cybercrimeinfo