KIK profiel van kinderen veelvuldig besproken op Darkweb fora

Gepubliceerd op 26 januari 2020 om 00:02
KIK profiel van kinderen veelvuldig besproken op Darkweb fora

Persoonlijk heb ik lang getwijfeld om dit artikel te schrijven, maar ik acht het nodig om te doen gezien het de veiligheid van de jeugd aanraakt. Wat ik u in dit artikel ga laten zien, is eigenlijk het startschot geweest om de activiteiten binnen de KIK Messenger app te onderzoeken.

In de vorige artikelen heb ik het dus gehad over de activiteiten binnen de KIK messenger app, echter ga ik u nu laten zien dat de KIK profielen van kinderen op de korrel genomen worden door pedoseksuele netwerken op het Darkweb.

In het onderstaande voorbeeld kunt u zien hoe het KIK profiel/account wordt aangeprezen op een Darkweb forum. Weet dat op datzelfde forum o.a. ook huurmoordenaars, IS-terroristen en Mexicaanse drugskartels actief zijn. Het KIK account werd dus door zeer foute lui bekeken, en ja ook door mij. Echter heb ik me direct met Politie in contact gesteld! De links en naam van het fora zullen onherkenbaar gemaakt zijn (voor uw eigen veiligheid melden wij het niet op deze site). Doel is om u te laten zien dat de KIK accounts van kinderen wel degelijk besproken worden op het Darkweb. Wij maken niet dezelfde fout als sommige influencers, voor meer informatie daarover verwijs ik u graag door naar het vorige artikel over influencers.

In het volgende voorbeeld is te lezen hoe een crimineel het KIK account van een 16-jarige puber verkregen had door zich anders voor te doen op Torchat (Darkweb chatprogramma).

De puber is vervolgens het slachtoffer geworden van doxing op een Darkweb forum (met alle gevolgen van dien). Voor uw informatie… de ouders van de puber zijn gewaarschuwd door de Zwitserse Politie nadat ik de Politie had getipt over de doxing door het netwerk.

Op hetzelfde fora waren veel pubers ook naaktfoto´s van elkaar aan het delen ( onder het mom van ¨spannend¨) Begrijpelijk dat een puberbrein dat denkt, maar zoals gezegd er zat gevaarlijk volk op dit forum en het werd veel bekeken.

Dus bespreek het voorbeeld maar eens met uw kinderen en licht ze voor over de gevaren van het Internet. Ga desnoods naar uw wijkagent voor meer informatie over cybercrime... maak het bespreekbaar en help elkaar bij vragen. Het Darkweb is echt geen plek voor pubers en kinderen om rond te dollen, het kan levensgevaarlijk zijn als je niet weet op wat voor plek je zaken deelt! (¨Darkweb is voor 21 jaar en ouder!¨)

 

Tot het volgende artikel en het delen van informatie kan leiden tot betere resultaten!

Schrijver SPB