EN: Click here and choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑

Cybercrimeinfo.nl (ccinfo.nl) is geen onderdeel van de Nederlandse Politie. Lees hier meer over wie wij zijn.


Nieuwsbrief archief 


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018


Nog niet ingeschreven voor de wekelijkse nieuwsbrief? Dan kun je dit hier doen.


In deze uitgave van Cybercrimeinfo Nieuwsbrief nr. 294 duiken we in de toekomst van cyberveiligheid en de evoluerende digitale dreigingen van 2024. We verkennen de dynamische wereld van het darkweb in 2023, bespreken recente cyberaanvallen, en delen inzichten en tips voor een proactieve benadering van cyberbeveiliging, waaronder een inspirerend verhaal over de transformatie van passie naar een carrière in cyberbeveiliging en een actuele case van bankhelpdesk fraude in Loon op Zand.

Nieuwsbrief 294 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 6,5 MB 70 downloads

In deze nieuwe editie van onze nieuwsbrief, nummer 293, duiken we in de cruciale rol van elektronisch bewijs binnen de moderne rechtshandhaving en onderzoeken we de impact van online misleiding in Nederland. Verder bespreken we de val van Kingdom Market op het darkweb, geven we een overzicht van de cyberaanvallen in week 50, en delen we een belangrijke tip over waakzaamheid bij onverwachte MFA-verzoeken, inclusief een recent voorval van bankhelpdeskfraude in Helmond.

Nieuwsbrief 293 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 5,6 MB 61 downloads

In deze editie van onze nieuwsbrief duiken we diep in de krochten van de online onderwereld met een grondige analyse van de cybercrime marktplaats OLVX, belichten we de verborgen gevaren van blockchain-technologie in NKAbuse, en onderzoeken we de implicaties van datalekken en het darkweb. Daarnaast bieden we een actueel overzicht van de recentste slachtoffers van cyberaanvallen in week 49 van 2023, delen we essentiële inzichten over de risico's van Android wachtwoordmanagers, en rapporteren we over recente gevallen van bankhelpdeskfraude in Zoetermeer en Pijnacker.

Nieuwsbrief 292 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 5,0 MB 57 downloads

In deze editie duiken we diep in de wereld van mobiele veiligheid en de onzichtbare dreigingen die ons dagelijks leven in 2023 beïnvloeden. We onthullen inzichten in de recente discussies op het darkweb over cyberdreigingen die voor 2024 worden voorspeld. Verder brengen we u het laatste nieuws over cyberoorlogvoering van oktober en november 2023, inclusief actuele updates van de politie over cybercriminaliteit in november. Ontdek een gedetailleerd overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 48 van het jaar 2023, en profiteer van onze wekelijkse tip over slim en veilig beleggen met uw smartphone. Tot slot, een speciale focus op een recente zaak van bankhelpdeskfraude in Nieuwegein, die licht werpt op de voortdurende strijd tegen cybercriminaliteit.

Nieuwsbrief 291 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 5,6 MB 57 downloads

In deze editie van onze nieuwsbrief, nummer 290, lichten we de toenemende noodzaak tot waakzaamheid toe in 'Verhoogde waakzaamheid noodzakelijk: Cyberscams tijdens de feestdagen', en bieden we diepgaande analyses van de recente digitale dreigingen in 'Digitale dreigingen ontleed: Inzichten uit de Risico- en Crisisbarometer 2023'. Daarnaast verkennen we de nieuwe dimensies van cyberbeveiliging in 'Cybersecurity 2.0 in een wereld van cybercrime 4.0: De inhaalslag', brengen we een gedetailleerd overzicht van cyberaanvallen in week 47, delen we belangrijke tips over de rol van virusscanners in onze 'Tip van de week', en sluiten we af met een actueel geval van bankhelpdeskfraude in Someren.

Nieuwsbrief 290 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 1,6 MB 56 downloads

In deze editie van onze nieuwsbrief duiken we in de complexe wereld van cyberveiligheid, met een focus op de evoluerende cyberdreigingen die industriële controlesystemen teisteren. We belichten ook de kruising tussen cyberveiligheid en retail innovatie, en verkennen de duistere hoeken van het darkweb, met een speciale focus op Nederland's strijd tegen kinderpornografie. Verder in deze uitgave: praktische tips om uw slimme auto te beschermen tegen cybercriminaliteit, een gedetailleerd overzicht van recente cyberaanvallen met speciale aandacht voor een geval van bankhelpdesk fraude in Rotterdam Noord, en onze wekelijkse update van cybercrime slachtoffers.

Nieuwsbrief 289 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 1,5 MB 58 downloads

In deze editie van onze nieuwsbrief, nummer 288, verkennen we diverse cruciale aspecten van cyberveiligheid en darkweb-activiteiten. We beginnen met een grondige analyse van het cybersecurity beleid van Nederlandse politieke partijen, gevolgd door een diepgaand overzicht van de recente escalatie in digitale dreigingen en de invloed daarvan op onze hedendaagse veiligheid. Daarnaast werpen we een licht op de belangrijkste gebeurtenissen en trends op het darkweb in 2023. We bieden ook een gedetailleerd overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 45 van 2023, en delen een essentiële tip van de week over de val van Rubella, een belangrijk voorval in de wereld van cybercriminaliteit en opsporing. Ten slotte, belichten we een recent geval van bankhelpdeskfraude in Helmond, een voorbeeld dat de voortdurende relevantie van cyberveiligheid benadrukt.

Nieuwsbrief 288 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 1,5 MB 48 downloads

In deze editie duiken we in de essentiële strategieën en inzichten om uw Cloud veiligheid te verhogen, essentieel voor iedereen die in de digitale wereld opereert. Ontdek hoe Farnetwork zich als een sleutelspeler positioneert in de groeiende 'ransomware-as-a-service' markt, wat aanzienlijke implicaties heeft voor de cyberbeveiligingssector. Verder nemen we u mee in de schaduwwereld van Cyberbunker, waar we een diepgaande blik werpen in het donkere hart van de cybercriminaliteit. Blijf op de hoogte van recente cyberaanvallen met ons overzicht van week 44, waarin de nieuwste ontwikkelingen en incidenten worden belicht. Daarnaast delen we een cruciale tip van de week over hoe u waakzaam kunt zijn bij online winkelen om fraude bij webwinkels te voorkomen. Tenslotte richten we de spotlight op een actuele case van bankhelpdesk fraude in Woerden, een waarschuwend voorbeeld van de voortdurende dreigingen in onze digitale wereld.

Nieuwsbrief 287 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 1,3 MB 57 downloads

In nieuwsbrief 286 verkennen we de transitie van opsporing naar educatie in cyberveiligheid voor jongeren en brengen we een update over de recente cybercrime-activiteiten van oktober 2023. We onthullen de gelijkenissen tussen de darkweb-economie en legitieme markten, waarschuwen voor de risico's van SEO-Poisoning en bieden een overzicht van recente cyberaanvallen, met een focus op bankhelpdeskfraude in Helmond en Venlo.

Nieuwsbrief 286 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,6 MB 56 downloads

In deze nieuwe editie van nieuwsbrief nummer 285 duiken we diep in een reeks urgente onderwerpen op het gebied van cyberveiligheid. We geven praktische tips over hoe te handelen bij een hackpoging, bespreken de recente toename van grootschalige ransomware-aanvallen in 2023, en verkennen hoe AI-technologie het landschap van het darkweb beïnvloedt. Daarnaast vindt u onze tip van de week over het creëren van een veilige bedrijfscultuur als preventieve maatregel, een overzicht van de recente slachtoffers van cyberaanvallen in week 42 en een focus op bankhelpdesk fraude in verschillende locaties zoals Uden, Eindhoven en Zeeland.

Nieuwsbrief 285 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,6 MB 57 downloads

In deze nieuwe editie van nieuwsbrief nummer 284 duiken we diep in de complexe wereld van cyberveiligheid en digitale criminaliteit. We bespreken de onzichtbare cyberoorlog in België, analyseren de wereldwijde stand van zaken rond oplichting in 2023, en verkennen de uitdagingen en successen in de aanpak van het Darkweb. Daarnaast bieden we een gedetailleerd overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 41 van 2023. Als praktische toevoeging geven we u de tip van de week over het herkennen van valse browserupdates en belichten we een recente zaak van bankhelpdesk fraude in Oisterwijk.

Nieuwsbrief 284 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,6 MB 58 downloads

In deze nieuwe editie van nieuwsbrief nummer 283 duiken we diep in de veranderende rol van de CISO en hoe deze zich staande houdt in het steeds complexere landschap van cybercriminaliteit. We bespreken de recente escalatie van cyberoorlog, met name in relatie tot gebeurtenissen in Israël en Rusland, en verkennen hoe het Darkweb een arena is geworden voor cyberconflicten in de Israël-Gaza strijd. Daarnaast bieden we een overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 40 van 2023, delen we een waardevolle tip over het belang van een goed offboarding proces voor uw cybersecurity, en sluiten we af met een case over een inmiddels opgeloste Bankhelpdesk fraude in Goirle.

Nieuwsbrief 283 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,0 MB 56 downloads

In de nieuwste editie van onze nieuwsbrief, nummer 282, bieden we u een breed scala aan actuele onderwerpen op het gebied van cyberveiligheid. We duiken in de belangrijkste aandachtspunten van Alert Online 2023 voor bedrijven, belichten de schokkende realiteit van het darkweb inclusief recente veroordelingen, delen het laatste politienieuws over cybercriminaliteit van september 2023, geven een overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 39-2023, en bieden praktische tips om uw wachtwoordbeveiliging te verbeteren. Daarnaast behandelen we een recente zaak van bankhelpdesk fraude in Mierlo.

Nieuwsbrief 282 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,8 MB 57 downloads

In nieuwsbrief nummer 281 duiken we diep in diverse onderwerpen die de veiligheid in de digitale wereld aangaan. We onthullen de verborgen gevaren van online hotelreserveringen en hoe hackers platforms als Booking.com en vakantiegangers in de val lokken. Daarnaast nemen we een kijkje in de schimmige wereld van ransomware, met een focus op de 'ShadowSyndicate' groep. Ook bespreken we een recente Rotterdamse darkweb wapenzaak om de invloed van technologie en ideologie te analyseren. Voor praktisch advies hebben we de tip van de week, die je zal leren hoe je je kunt beschermen tegen telefoonfraude en oplichting. Tot slot bieden we een overzicht van slachtoffers van cyberaanvallen in week 38 van 2023 en zoomen we in op recente bankhelpdesk fraudegevallen in Nistelrode, Schaijk en Nijmegen.

Nieuwsbrief 281 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,9 MB 52 downloads

In nieuwsbrief nummer 280 onderzoeken we grondig vijf jaar aan datalekken in Nederland onder de AVG, werpen we een blik op de toekomst van beveiliging met een eenvoudige gids voor post-Quantum cryptografie, en onthullen we schokkende details over duistere praktijken op het darkweb, waaronder een rechtszaak waarin het OM zes jaar gevangenisstraf eist voor kinder- en dierenpornografie. Bovendien delen we essentiële tips voor veilig surfen op openbare wifi-netwerken om uw online privacy te beschermen.

Nieuwsbrief 280 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,9 MB 55 downloads

In deze nieuwe editie van nieuwsbrief nummer 279 duiken we diep in de wereld van cybercriminaliteit en digitale veiligheid. We bieden een grondige analyse van recente ransomware-aanvallen op Nederlandse instellingen en bedrijven, onthullen de risico's van online datingfraude, en belichten de rol van initial access brokers in de ondergrondse economie van het darkweb. Daarnaast geven we praktische tips over het omgaan met de risico's van sexting, presenteren we een overzicht van de slachtoffers van cyberaanvallen in week 36 van 2023, en bespreken we een recent geval van bankhelpdesk fraude in Roermond.

Nieuwsbrief 279 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,8 MB 56 downloads

Welkom bij nieuwsbrief nummer 278 van Cybercrimeinfo. In deze editie duiken we diep in de schaduwrijke activiteiten op Telegram, met een focus op wraakporno en exposing in Nederland. We ontrafelen ook het fenomeen 'Juice Jacking' om u te helpen uw smartphone veilig te houden. Daarnaast bieden we een grondige analyse van de Genesis Market zaak en de geëiste straf die daarbij komt kijken. Onze Tip van de Week legt uit waarom het een goed idee is om je smartphone regelmatig uit te schakelen. We sluiten af met een overzicht van de meest opmerkelijke cyberaanvallen van week 35-2023 en bespreken een recent geval van bankhelpdesk fraude in Tilburg.

Nieuwsbrief 278 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,1 MB 56 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 277 duiken we in de ontmanteling van het Qakbot-botnet, een mijlpaal bereikt door wereldwijde samenwerking, technologische expertise en Nederlandse inzet. Daarnaast belichten we de risico's van malvertising, verkennen we de schimmige wereld van het darkweb, delen we praktische tips om jezelf te beschermen tegen digitale criminaliteit, brengen we je op de hoogte van het laatste politienieuws op het gebied van cybercrime, geven we een overzicht van recente cyberaanvallen.

Nieuwsbrief 277 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,6 MB 55 downloads

In nieuwsbrief nummer 276 duiken we diep in de wereld van ransomware met een uitgebreide gids over het begrijpen, voorkomen en herstellen van aanvallen. We analyseren ook de crypto-overvallen uitgevoerd door Noord-Korea en beschrijven hoe een verbazingwekkende $2 miljard is gestolen sinds 2018. Daarnaast onderzoeken we de opkomst en ondergang van de beruchte Cyberbunker. Verder, in de tip van de week, richten we ons op het reinigen en beschermen van Android-apparaten tegen cybercriminaliteit. We bieden ook een overzicht van cyberaanvallen in week 33 en bespreken een recente zaak van bankhelpdesk fraude in Oost West en Middelbeers.

Nieuwsbrief 276 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,1 MB 56 downloads

In nieuwsbrief nummer 275 lees je alles over de verborgen wereld van cyberaanvallen en waarom je op je hoede moet zijn. Ontdek ook de verschillende soorten hackers en hun rol in het delicate evenwicht tussen cybercriminaliteit en ethisch hacken. Verder duiken we in de duistere kant van het Darkweb met een verontrustende trend genaamd 'Happy Slapping'. En vergeet niet de handige tip van de week over het reinigen en beschermen van je Apple-apparaten tegen cybercriminelen. We sluiten af met een overzicht van de cyberaanvallen die plaatsvonden in week 32-2023 en een verontrustend incident van bankhelpdeskfraude in Nootdorp. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de digitale wereld!

Nieuwsbrief 275 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,3 MB 54 downloads

In de nieuwste editie van onze nieuwsbrief duiken we diep in de Cybersecuritymonitor 2022, waarbij we de recente cyberaanvallen en verdedigingsstrategieën analyseren. We belichten ook de opkomende dreiging van stemklonende cybercriminelen en bespreken de invloedrijke rol van vrouwen op het Darkweb en in Cyberdiplomatie. Daarnaast bieden we praktische tips over hoe je je Windows-apparaten kunt reinigen en beschermen tegen cybercriminelen. Tot slot geven we een overzicht van de cyberaanvallen in week 31 en belichten we een recent geval van bankhelpdesk fraude in Veldhoven en Eindhoven.

Nieuwsbrief 274 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,1 MB 56 downloads

In nieuwsbrief nummer 273 duiken we dieper in de zorgwekkende trend van AI-gestuurde cybercriminaliteit en de recente golf van geavanceerde phishing- en malware-aanvallen. Interpol's Operatie Narsil heeft met succes een groot netwerk van kindermisbruikwebsites verstoord. Daarnaast werpen we licht op de verontrustende connecties tussen de AfD en Rusland, onthuld door recente leaks op het darkweb. Blijf veilig online met onze vervolgtip over het reinigen en beschermen van je thuisnetwerk. Daarnaast bieden we een update van het laatste politie cybernieuws van juli 2023, een overzicht van de cyberaanvallen in week 30 en belichten we een recent geval van bankhelpdesk fraude in Heerenveen.

Nieuwsbrief 273 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,4 MB 59 downloads

In onze 272ste nieuwsbrief nemen we je mee naar de wereld van virtuele machine botnets en DDoS-aanvallen, lichten we de Flipper Zero toe als een essentiële tool voor hackers en hobbyisten, leer je hoe je cybercriminelen in je computer kunt herkennen, volg je het verhaal van een voormalige visfileerder die nu een illegale medicijnhandelaar is, en krijg je updates over bankhelpdesk fraude in Brabant en de cyberaanvallen van week 29 in 2023.

Nieuwsbrief 272 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,8 MB 56 downloads

In nieuwsbrief nummer 271 richten we ons op de immer veranderende wereld van cybercriminaliteit, met name de opkomst van WormGPT en de gevaren van illegale software downloads, belicht door een diepgaande analyse van HotRat. We geven ook inzicht in de psychologie van het Darkweb, werpen licht op een recent incident van bankhelpdeskfraude in Rotterdam en delen de vijfde deel van onze gids over veilige AI-ontwikkeling voor bedrijven.

Nieuwsbrief 271 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,8 MB 71 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 270 duiken we in de wereld van cybercriminaliteit in 2023, waar we de aanpassingsvermogen van cybercriminelen, sextortion en misleidende leenapps onderzoeken. We bespreken ook de nieuwe wetgeving die het gebruik van persoonlijke informatie voor intimidatie (doxing) strafbaar stelt. Verder kijken we naar de strijd tegen kinderporno op het Darkweb in Nederland en delen we de vierde deel van onze gids voor veilige AI-ontwikkeling voor organisaties. Tot slot geven we een overzicht van de cyberaanvallen in week 27 en belichten we een geval van bankhelpdesk fraude in Deurne.

Nieuwsbrief 270 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,8 MB 60 downloads

In deze uitgave van nieuwsbrief nummer 269 duiken we in de uitdagingen en kansen van cybersecurity in Nederland en onderzoeken we de verontrustende toename van ongewenst seksueel gedrag online onder jongeren. We bieden ook inzichten in hoe bedrijven reageren op datalekken op het darkweb, en delen het derde deel van onze gids over veilige AI-ontwikkeling voor organisaties.

Nieuwsbrief 269 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,1 MB 56 downloads

Welkom bij nieuwsbrief nummer 268, waarin we een breed scala aan onderwerpen behandelen die relevant zijn voor de wereld van cyberbeveiliging. We duiken diep in de cyberbeveiligingstrends van 2023, onderzoeken de vaak over het hoofd geziene impact van cybercriminaliteit op verenigingen, en belichten een recente arrestatie in verband met grootschalige drugshandel op het darkweb. Daarnaast bieden we het tweede deel van onze gids voor veilige AI-ontwikkeling en sluiten we af met het laatste politie cyber nieuws van juni 2023.

Nieuwsbrief 268 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,4 MB 59 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 267 richten we ons op diverse belangrijke onderwerpen in de wereld van cyberveiligheid. We bespreken de groeiende zorg over identiteitsfraude in Nederland, werpen een blik op de Oekraïense IT Army en hun rol in cyberoorlogsvoering, en onderzoeken de recente migratie naar Telegram als een nieuwe hub voor cybercriminaliteit. Daarnaast bieden we het eerste deel van onze gids voor veilige AI-ontwikkeling, geven we een overzicht van de cyberaanvallen in week 24, en belichten we een geval van bankhelpdesk fraude in Gilze.

Nieuwsbrief 267 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,0 MB 55 downloads

In deze nieuwe editie van onze nieuwsbrief nummer 266 verkennen we het cyberlandschap van 2023, beginnend met een diepgaande analyse van de groeiende dreiging van Russische hackers en DDoS-aanvallen op Nederlandse havens. We belichten de evolutie van cybercriminaliteitstools en technieken, duiken in de opkomst en ondergang van een internationaal darkweb-drugsimperium, delen handige tips om je te beschermen tegen DDoS-aanvallen, en geven tot slot een overzicht van de cyberaanvallen in week 23-2021.

Nieuwsbrief 266 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,2 MB 53 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 265 gaan we dieper in op diverse actuele onderwerpen op het gebied van cybercriminaliteit. We belichten de toenemende ernst en impact van datalekken in Nederland, hoe u kunt bijdragen aan de toekomst van cybercriminaliteitsbestrijding en kans kunt maken op een luxe wellness-overnachting, een zorgwekkende trend van handel in wilde dieren en planten op het darkweb, en een recente cyberaanval waarbij hackers uit Oekraïne een dienstverlener voor Russische banken hebben platgelegd.

Nieuwsbrief 265 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,9 MB 58 downloads

In onze 264ste nieuwsbrief hebben we een reeks boeiende onderwerpen verzameld. Lees over de opkomende strijd tegen fraude in online casino's en hoe organisaties proberen deze vorm van cybercriminaliteit te bestrijden. Ontdek hoe kunstmatige intelligentie steeds meer wordt ingezet als een krachtig wapen tegen cybercriminaliteit, en biedt ongekende mogelijkheden voor de toekomst. Verdiep u in de complexe wereld van het darkweb, en specifiek in de verstrengeling van Fentanyl en cryptocurrency, en hoe deze bijdragen aan de wereldwijde drugshandel.

Nieuwsbrief 264 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 4,5 MB 53 downloads

In nieuwsbrief nummer 263 duiken we in de uitdagingen waar kleine bedrijven mee te maken krijgen op het gebied van cyberweerbaarheid en belichten we hoe de uitbetaling van vakantiegeld een kans vormt voor online fraudeurs. We geven ook een belangrijke tip van de week over 'stem klonen', een nieuwe vorm van telefonische oplichting, en rapporteren het zorgwekkende nieuws dat bijna zesduizend Nederlandse creditcards zijn aangeboden op het Darkweb. Tot slot introduceren we onze Cybercrimeinfo AI Chatbox, een revolutionair hulpmiddel ontwikkeld met de kracht van ChatGPT 4 technologie, ontworpen om gebruikers te helpen navigeren in het complexe landschap van cyberveiligheid.

Nieuwsbrief 263 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,5 MB 52 downloads

In de nieuwste nieuwsbrief nummer 262 van Cybercrimeinfo vind je een introductie van de AI-chatbot, ontdek je de opkomst van MalasLocker Ransomware die donaties voor goede doelen eist, en leer je over een krachtige tool voor cybersecurity informatie als tip van de week. Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen in de strijd tegen cybercriminaliteit!

Nieuwsbrief 262 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,8 MB 56 downloads

In deze nieuwste editie van nieuwsbrief nummer 261 richten we ons op recente ontwikkelingen in de strijd tegen cybercriminaliteit, waaronder het opmerkelijke succes in de ontmanteling van het Snake malware netwerk. We bieden ook een uitgebreid overzicht van de strijd tegen georganiseerde en online criminaliteit in Nederland in 2022, onderzoeken de opkomst van deepfakes als een nieuwe cyberdreiging op het darkweb, en delen nuttige tips en trucs voor veilig online vakantie boeken.

Nieuwsbrief 261 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,9 MB 56 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 260 verkennen we de focus van cybercriminelen op het MKB als een aantrekkelijk doelwit, en de groeiende dreiging van deepfake stemmen in telefonische oplichting. Daarnaast bespreken we de resultaten van Operatie Spector, een grootschalige internationale Darkweb-operatie, en bieden we een waardevolle tip aan MKB'ers om hun onderneming te beschermen tegen cyberdreigingen. Tot slot brengen we u op de hoogte van het meest recente cybercrime-nieuws van de politie.

Nieuwsbrief 260 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,5 MB 53 downloads

In deze uitgave van nieuwsbrief nummer 259 belichten we Flubot-aanvallen op Roblox-gamers en hoe kinderen worden opgelicht met virtuele munten, en onderzoeken we de tegenstrijdigheid tussen het vertrouwen van organisaties in hun ransomware-voorbereidingen en het daadwerkelijk betalen van losgeld. Bovendien bieden we een nuttige tip over back-upstrategieën voor het waarborgen van bedrijfscontinuïteit en bescherming tegen cyberaanvallen, en evalueren we de rol van het darkweb in de transformatie van de journalistiek.

Nieuwsbrief 259 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,9 MB 56 downloads

In nieuwsbrief nummer 258 bespreken we de aanhoudende cyberaanvallen op Nederland, met de AIVD die China, Rusland, Iran en Noord-Korea aanwijst als daders, en de explosieve groei van 'Pig Butchering' en 'Conversational Attacks'. Verder behandelen we hoe cybercriminelen profiteren van onze cognitieve vooroordelen en duiken we in de groeiende cybercrime-economie door de verborgen arbeidsmarkt op het darkweb te onderzoeken.

Nieuwsbrief 258 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,3 MB 55 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 257 richten we ons op de strijd voor online veiligheid en privacy met betrekking tot wraakporno en ongeautoriseerde beelden op pornosites, en bespreken we de nieuwste cyberaanvalstechnieken onthuld in het Kaspersky-rapport. Daarnaast geven we tips over de relatie tussen breinfouten en cybercriminaliteit, en belichten we de evolutie van het darkweb waar dreigingsactoren hun activiteiten consolideren en stroomlijnen.

Nieuwsbrief 257 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,8 MB 51 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 256 bespreken we de succesvolle ontmanteling van de beruchte Genesis-markt door een internationale politiemacht, waaronder Nederlandse agenten, in 'Operatie Cookie Monster'. Verder leest u het verhaal van een slachtoffer van identiteitsfraude via Genesis Market, ontdekt u onze tip van de week over hoe cybercriminelen legitieme bedrijfsdomeinen kunnen misbruiken voor phishing-aanvallen, en nemen we een kijkje in de duistere plannen van cybercriminelen op het darkweb om ChatGPT over te nemen door middel van 'bot hacking'.

Nieuwsbrief 256 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,7 MB 50 downloads

 

In nieuwsbrief nummer 255 bespreken we de stijgende schade door bankhelpdeskfraude in 2022, waarbij Cybercrimeinfo toelichting geeft, en het onderzoek dat aantoont dat 87% van de Benelux-organisaties getroffen is door ransomware. Verder wordt er ingegaan op de zaak van een 23-jarige man die verdacht wordt van handel in verdovende middelen op het darkweb en presenteren we het politie cyber nieuws overzicht van maart 2023. Tot slot delen we een waardevolle tip over hoe te handelen bij een datalek, inclusief advies en stappen om de schade te minimaliseren.

Nieuwsbrief 255 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,8 MB 54 downloads

In deze editie van nieuwsbrief nummer 254, verkennen we de nieuwste phishingtechnieken die cybercriminelen inzetten, de toegenomen Russische cyberdreiging in Oekraïne en Europa, en de mogelijke destructieve campagne. Daarnaast bespreken we het belang van regelmatige software-updates, de rol van cryptocurrency op het darkweb en de uitdagingen rondom anonimiteit, transacties en regulering.

Nieuwsbrief 254 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,8 MB 50 downloads

In nieuwsbrief 253 bespreken we het gebrek aan aandacht voor cybersecurity in de verkiezingsprogramma's van waterschapsverkiezingen, en onthullen we hoe cybercriminelen je persoonlijke gegevens misbruiken na het betalen van 'inklaringskosten'. Ook ontdek je de feiten en fabels over VPN's en lees je over een man uit Oosterhout die een celstraf van twee jaar riskeert voor grootschalige handel in harddrugs op het darkweb.

Nieuwsbrief 253 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,7 MB 50 downloads

In de nieuwste nieuwsbrief 252 wordt gewaarschuwd door de AIVD over China die op grote schaal persoonlijke gegevens van Nederlanders verzamelt. Verder wordt de groeiende dreiging van cybercriminaliteit via sociale media besproken en wordt er in de tip van de week stilgestaan bij data als het nieuwe goud. Ook wordt het misverstand over anonimiteit van cryptotransacties uitgelegd en wordt de nieuwe 'Veelgestelde vragen'-pagina over cybercriminaliteit, cyberbeveiliging en het darkweb geïntroduceerd.

Nieuwsbrief 252 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,4 MB 51 downloads

Nieuwsbrief 251 bevat informatie over een verdachte die enorme sommen geld verdiende met gestolen gegevens in een omgekeerde 'cyber-Batman'-zaak, het hoge risico van 'Business Email Compromise' voor Nederlandse bedrijven in vergelijking met andere Europese bedrijven, en een interessante analyse van de huidige staat van cybercriminaliteit in Nederland en de uitdagingen voor de toekomst.

Nieuwsbrief 251 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,9 MB 52 downloads

Nederlandse politie arresteert cybercriminelen na grootschalig onderzoek naar hacken, datadiefstal en afpersing, zorgen over banden Baudet met Rusland en mogelijke invloed op Nederlandse politiek en 1 jaar oorlog in Oekraïne: de waarheid blootleggen met OSINT-technieken. Dit en meer leest u in nieuwsbrief 250.

Nieuwsbrief 250 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 3,1 MB 52 downloads

Grote impact van succesvolle e-mailaanvallen in de Benelux, ouders aansprakelijk voor schade door cybercrime en hoe kinderporno zich via het darkweb verspreidt en daders elkaar weten te vinden. Dit alles en meer leest u in nieuwsbrief 249.

Nieuwsbrief 249 Cybercrimeinfo Ccinfo Nl
PDF – 2,4 MB 53 downloads

Ontmanteling criminele cryptodienst Exclu: het verloop van het onderzoek en de resultaten, stijging van telefoonoplichting en misbruik van bedrijfsgegevens in 2022 en tip van de week: Een veilig thuisnetwerk deel 1. Dit en meer leest u in nieuwsbrief 248.

Nieuwsbrief 248 Week 06 2023 Cybercrimeinfo Nl Ccinfo Nl
PDF – 2,3 MB 52 downloads

Verbeterd digitaal wapen Rusland bedreigt veiligheid, tip van de week: Veilig wachtwoord deel 3 'de oplossing' en hagenaar opgepakt voor betrokkenheid bij productie en verkoop van valse bankbiljetten via Darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 247.

Nieuwsbrief 247 Week 05 2023 Cybercrimeinfo Nl Ccinfo Nl
PDF – 2,4 MB 54 downloads

Een daling van het aantal aangiften betekent niet een daling van digitale criminaliteit, aanhoudingen in helpdeskfraude / tech support scam zaak en onderzoek 'Parkland' naar online kindermisbruik door Nederlandse verdachte via darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 246.

Nieuwsbrief 246 Week 04 2023 Cybercrimeinfo Nl Ccinfo Nl
PDF – 2,3 MB 49 downloads

Cybercrime verdrievoudigd sinds 2019 blijkt uit de misdaadcijfers van 2022, tweede kamer bezorgd over kunstmatige intelligentie en ChatGPT en hoe Rusland Oekraïne aanvalt via het Darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 245.

Nieuwsbrief 245 Week 03 2023 Cybercrimeinfo Nl Ccinfo Nl
PDF – 2,6 MB 55 downloads

Cybercriminelen beginnen ChatGPT te gebruiken, Criminelen op het darkweb beschouwen het "Internet of Things" als hun volgende grote hackdoelwit en nieuw in de nieuwsbrief de "Tip van de Week". Met elke week een tip om veiliger, bewuster en beter voorbereid te zijn als het misgaat bij het gebruik van digitale hulpmiddelen en internet. De vraag is niet of het ooit mis zal gaan, maar wanneer. Bereid u dus zo goed mogelijk voor. Met deze week 'WhatsApp beveiligen: zo houd je je berichten veilig en beschermd’. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 244.

Nieuwsbrief 244 Week 02 2023 Cybercrimeinfo Nl
PDF – 2,6 MB 50 downloads

We moeten de taken in cyberspace verdelen, steeds meer meldingen dat cybercriminelen zich voordoen als medewerkers van de Nederlandse Vereniging van Banken en malware infectiemethoden. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 243.

Nieuwsbrief 243 Week 01 2023 Cybercrimeinfo Nl
PDF – 2,3 MB 54 downloads